Ennyire sértő tanácsot adni szoptatásban?
Igen, ennyire sértő. Nem értem, hogy veszik egyesek a bátorságot, hogy osszák a tanácsokat kéretlenül, BÁRMILYEN témában. Ez tényleg a gyerekvállalás és -nevelés körül csúcsosodik ki, napi 50-60 jótanácsot kap az ember. Természetesen mindet kéretlenül, és legalább a 70%-a hülyeség. Ha valakit érdekel a másik véleménye, akkor megkérdezi.
Persze az is igaz, hogy utána neked sem kötelességed hallgatni a siránkozást.
Ha már úgyis haragszik rád, akkor legközelebb már tök mindegy és nyugodtan megmondhatod neki, hogy "Látom tápszeres lett, én mondtam, hogy ne adj, de te jobban tudtad, most meg sírsz. Sok eszed van, Erzsi!"
Persze itt is el fog küldeni, de legalább lesz rá oka.
"Mivel az első gyerekével nagy bánata volt a szinte azonnali tápszer, azt gondoltam, szívesen hallja, hogy ezúttal nincs is rá szükség"
Te azt mégis honnan tudod, hogy nincs rá szükség? Ezek szerint van. Te maximum feltételezheted, hogy esetleg előfordulhat, hogy a baba nyűgössége állhat a háttérben.
Mivel az ő testéről és az ő gyerekéről van szó(ráadásul nem is az első gyereke), igen, biztosan jobban tudja, mint te kívülállóként. Normális, hogy a kéretlen okoskodás idegesíti az embert.
Eleinte nálam is az volt, hogy estére kevesebb volt és pótolni is kellett. Aztán fokozatosan tudtuk elhagyni a tápszert... Nem tudom a leírásból kinek lehet igaza. Mert van az az eset, pl. amikor már ötödször rakod vissza mellre és megint újra kérné, mert éhes, akkor lehet, hogy 6. alkalommal pótolsz. Persze ha könnyen nyúl a tápszer után, akkor szinte automatikus, hogy a meglévő tej is elapad. Meg persze baba függő is, hogy megzavarja-e a cumisüveg, vagy sem, stb.
Lehet, hogy kedvesen szóltál. De mivel mondtad is, hogy korábban bánata volt, hogy tápszeres lett a babája és most ezt lebegtetted meg előtte, gondolom nem esett neki jól... Úgy próbálj inkább segíteni, hogy csak a technikára adsz tanácsot, (leginkább azt is, ha ő kéri) de a negatív lehetőségeket nem emlegeted fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!