Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Volt vki, akinek szoptatás...

Volt vki, akinek szoptatás alatt derült ki, hogy pajzsmirigy-alulműködése van?

Figyelt kérdés
Napi fél L-Thyroxint kell szednem. Milyen változást várhatok a gyógyszertől? Szedte vki ugyanebben a dózisban? Ha igen, mit tapasztalt, s mennyi idő után? Köszönöm!
2010. jún. 10. 19:30
 1/8 anonim ***** válasza:
nekem is most derült ki. 6 hónapja szoptatom a lányom.
2010. jún. 10. 20:32
 2/8 anonim ***** válasza:
nekem 9 hónapos volt a kisfiam januárban amikor kiderült! Nagyon rossz volt már az eredményem, de lassan enyhültek a tünetek, a szoptatás után már fogyni is kezdtem! Ne aggódj! Szoptass nyugodtan, a hormonból nem kap a baba, de neked kell!!!! Ha kérdésed van írj nyugodtan!
2010. jún. 10. 20:40
 3/8 anonim ***** válasza:

Bocs az off-ért!

Hogy derült ki , hogy probléma van a pajzsmirigyetekkel?

Mik a tünetek?

2010. jún. 10. 21:01
 4/8 A kérdező kommentje:

Utolsónak: Én ujjzsibbadással kerestem fel a háziorvosomat (kéztőalagút-szindróma). Pajzsmirigy és/vagy cukorbetegeknél gyakori, így elküldtek vérvételre, s kiderült, hogy nálam az előbbi probléma áll fenn.

Többiektől kérdezném: Milyen dózisban szeditek a gyógyszert, s mit tapasztaltatok?

2010. jún. 10. 21:07
 5/8 anonim ***** válasza:

20:40-es vagyok. Én fél év alatt 12 kilót híztam,hullott a hajam, száraz volt a bőröm és mindig aludtam volna!

Én már Euthyrox 125-öt szedek, 50-nel kezdtem. A jellemző puffadás már szinte el is múlt!

2010. jún. 10. 23:51
 6/8 anonim ***** válasza:

Az első vagyok. Én fáradt voltam, nem jutottak eszembe egyértelmű dolgok, szellemileg tökre le voltam fáradva, szédültem, alig ettem sportoltam is a lányom 3 hós korától fogva mégse fogytam semmit. Eleinte a szoptatásra fogtam, de mikor a szédülések gyakoribbak lettek, elmentem a háziorvoshoz és csináltatott egy teljes vérképet, mert először vashiányra gyanakodott.

Kiderült hogy alulműködik a pajzsmirigyem és magasabb miatta a koleszterinszintem is.

Ja és duzzadtabb volt az arcom, meg a lábam is olyan ödémás volt majdnem mint terhesen a vége felé

Én 25 mikrogrammot szedek egyenlőre az 50 esnek a felét.

Még "csak" 2 hónapja és 3 hónap után lesz kontroll amikor kiderül elég e ez az adag nekem.

2010. jún. 11. 13:06
 7/8 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Milyen változást tapasztaltál eddig? Nekem is napi felet kell szednem, s 3 hónap múlva megyek kontrollra. Neked használ a gyógyszer?
2010. jún. 11. 17:30
 8/8 anonim ***** válasza:
Hát igazság szerint még nem sokat...mondjuk a szédülés nem kap el annyiszor már, de még mindig őrült fáradt vagyok. De a doki mondta is hogy ez lassú folyamat, nem olyan mintha fáj a fejem beveszem a gyógyszert és pár óra múlva már jobb is.:) az is lehet h nem is elég a fél tabletta. De ilyen szép lassan, fokozatosan lehet csak belőni azt hogy nekem mennyi a szükségletem.
2010. jún. 12. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!