1,5 hetes a babám,tegnap óta fél óránként cicizni akar,max 15perc és bealszik..eddig kb 1,5 óránként evett,éreztem is h megtelitődnek és leakarnak szakadni,most viszont puhák..félek h nincs is tejem és szegêny êhezik,azért akar fél óránként enni.
Noveledesi ugras, az elejen gyakran van, es lesz is meg. Par nap-1 het alatt szokott lecsengeni. Ezt erdemes elolvasni szerintem, sok szo van benne arrol, hogy milyen elonyei vannak a gyakori szoptatasnak, es a novekedesi ugrasrol is irnak, raadasul hiteles anyag, a szoptatasi tanacsadok kepzesi anyaganak kivonata:
Nekem dokim mondta hasfájós gyerekre, hogy 2 órát jó lenne tartani evések között mert így a gyomra nem tud pihenni, folyton emészt így hasfájás ördögi kör lesz. Komfortszopi tehát jó dolog, de gyomrának annyira nem.
1,5 hetesen annyira még nincs is növekedési ugrás, 4 hetesen illetve 3 hónaposan van egy nagyobb ugrás mikor több tejre van szükségük de ezt úgy is észreveszed.
Cicin kívűl mással nem tudod megnyugtatni, mert fél óránként lehetetlen hogy éhes legyen? Hordozás, ringatás, adamo hinta/elektromos hinta?
2018. jan. 11. 13:28
3/13 anonim válasza:
Az a normalis amugy, ha puhak. Azt, hogy ehezik, ezekkel tudod ellenorizni:
- van eleg pisi-kaki?
- a szoptatott babak novekedesi utemenek megfeleloen gyarapszik?
- jo-e a kedve?
2018. jan. 11. 13:36
4/13 anonim válasza:
2-es, nekem pont a hasfajasra ajanlottak a nagyon gyakori szopit, mert min. 2 ora utan mar nagyon ehes volt (60 perc alatt emesztodik meg az anyatej), kapkodva evett, sok levegot nyelt, es egyszerre tobbet evett, ezert bukott. Nekunk ez valoban bejott, a nagyon gyakori szoptatas ota meg bufiztetnem sem kellett.
2018. jan. 11. 13:38
5/13 anonim válasza:
Utolso dokija igen tajekozatlan temaban, kuvancsi vagyok, hany tovabbkeozesen vett reszt. A komfortszopi alatta babak nem is igazan nyelnek. Mellesleg szopizas izomlazito, nyugtato haasu, jo hatassal van hasfajasra. A babad valoszinuleg szaopirtja maganak tejet, tedd mellre, ha azt szeretned (amennyiben sokaig szeretnel szoptatni).Ha fel oraneknt szopizik, nem ehezik. Lassan, szepen beall majd a kereslet-kinalat. De ne higyj azoknak, akik szerint ehezik es potolj, mert pikk-pakk elapad tejed. Olyan nincs, hogy keves a tej (szaporitas utan), csak ha kevesebb tejkepzo mirigyed, de az nagyon-nagyon ritka, es azzal is be tudod szaporitani. Pontosabban a BABA szaporit.
2018. jan. 11. 13:39
6/13 A kérdező kommentje:
Amikor êhes elkezdi enni a kezeit és ordit..azért nem próbálkoztam mással h megnyugtassam,mert tényleg mivan ha nincs tej és csak éhezik??
A növekedêsi ugrás mêg szerintem is korai lenne..
Teljesen tanácstalan vagyok.Tegnap a vêdőnő azt mondta este adjak neki tápot is,h tudjon aludni êjjel mert az is bajos..ugyanugy felêbredt és enni akart.
7/13 anonim válasza:
Utolso az a kettes.
8/13 anonim válasza:
Az elso 2-3 het maga egy nagy nivekedesi ugras, ha megnezed, hogy mennyit valtozik naprol napra a mennyiseg, amennyit szopiznak.
2018. jan. 11. 13:40
9/13 anonim válasza:
Ne adj neki tapszert, mielott nem beszelsz egy tanacsadoval. Nem kell egy masfel hetesnek ejszaka aludnia.
2018. jan. 11. 13:40
10/13 anonim válasza:
A Szoptatasi kerdezz-felelek csoportban kerdeznek a helyedben szakertoktol, vagy ibclc laktacios tanacsadotol, nem itt, es foleg nem a vedonotol, gyerekdokiktol, sajnos a tobbseguk nem ert hozza, ez sajat szomoru tapasztalatom is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!