Caddy23 kérdése:
Hogyan inditsuk ujra az anyatejet?
Figyelt kérdés
Kislanyunk harom hetes, felesegem 5 napja nem adhatot neki anyatejet, mert antibiotikumos kezelest kapott.Probaltuk pompaval szivni kozben, de mar eleg keves jon. Hogyan tudnanak ujra beinditani...2018. jan. 11. 12:46
1/6 anonim válasza:
Ilyen esetben nem a pumpa a jó megoldás, hanem a babát tegye minél gyakrabban mellre, mert a szopás indítja be illetve fokozza a tejtermelés. Ez eleinte azt is jeletnehti, hoyg fél óránként sszoptat, de pár nap alatt beáll az egyensúly és lesz annyi, amennyi kell a babának.
2/6 anonim válasza:
Az enyém 3 hetes volt, amikor 2 hétre kórházba kerültem. Visszatérve ugyanúgy rajongott a ciciért, mint mikor abbahagytuk - szóval nem lett cumizavaros - de persze nem volt elég. Először szoptattam, aztán tápot kapott, aztán fejtem még a semmit. Később rájöttem, hogy sokkal egyszerűbb fejés helyett még 1-2 körre visszarakni. De 3 hós korára lett újra csak anyatejes, szóval nem volt egyszerű menet és főleg a babám kitartásának köszönhető a siker.
3/6 anonim válasza:
Igen, ez nagyon babafüggő. Kislányom nem akar "csak úgy cumizni", ha nem jön belőle rendesen. Tehát nálunk a szaporító szopi úgy néz ki, hogy megszívja, ha nem jön, elfordul, ordít és sztrájkol. Szóval ez van, nem ragaszthatom a mellbimbóra a száját.
4/6 anonim válasza:
Jól írják a többiek, ne foglalkozzon a házimunkával, semmivel, csak a babával. Egyen sokat, igyon teát vagy malátaitalt, be az ágyba a babával, és ha hajlandó rá a kicsi, akkor mehet az egész napos maratoni szopi. Ha minden jól megy, másnapra már megérzi, hogy tele a melle.
5/6 anonim válasza:
Sajnálom, hogy így alakult. és minden antibiotikumos kezelés mellett (volt begyulladt császárseb, több mellgyulladás, "sima" hörghurut, stb) szoptattam a babámat, akkor is, amikor 2-4-6 hetes volt, akkor is, amikor 8 hónapos. Az orvosnak kellett volna arra figyelnie, hogy olyan gyógyszert írjon fel, ami mellett lehet szoptatni.
amit tehet a feleséged, hogy MINDIG mellre teszi a babát, amikor csak kéri, és ha kell, utána még fej, amíg csak egy csepp is jön.
Esetleg az sns szoptanít készüléket is be lehetne vetni, így tuldajdonképpen a cicizés közben jönne a tápszer, és a mell is megkapná a megfelelő ingerlést.
6/6 A kérdező kommentje:
Sajnos a gyerekorvost azt mondta, hogy ne szoptasson amig szedi a gyogyszert, kozben most utolag kiderult, hogy kozben szoptathatott volna.Nem volt csaszarozva, mas miatt kapott antibiotikumot.Probaljuk minel tobbszor mellre tenni, de hiaba 5-10 percer szopizik,aztan sir. Fejunk is utana ,de irto keves tej van.Nem tudom mi tevok leszunk, marad a tapszer.Jelenleg kb 100ml iszik belole egy eveskor.
2018. jan. 13. 09:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!