Belázasodtam és nagyon meg vagyok fázva. Nem fogja a babám elkapni tőlem? A szoptatás megvédi?

Hát, nem mindig. A lányom mindent elkapott, hiába szoptattam. A kisfiam eddig még nem volt beteg, pedig az egész család náthás volt, amikor szültem. (Most 4 hónapos.) Mindenesetre hordj maszkot.
Ha elkapja elvileg hamarabb kigyógyul belőle, mert a te szervezeted már termeli az ellenanyagot, és az benne van a tejben.

Szia!
Hát nálunk mindig elkapta,de sokkal enyhébb lefolyású volt nála mint nálam!

Éppen 3 hetes volt a pici, mikor a nagyfiam hazahozott egy vírust az óvodából, 4 napig volt lázas, köhögött, orrát fújta. Persze elkaptam én is, csak lázas nem voltam.
A kicsinek semmi baja nem lett.
Most ugyanígy vagyunk, csak most én is lázas voltam, de a picurinak csak az orra folyik, de az sem vészes, 1x 2x kell szívni naponta. (Az orvosa szerint nem ezt a nyavalyát kapta el, hanem a fogcsírák mozgolodnak, azért taknyos).
Ne aggódj, véd az anyatej, szoptasd minél többet.
Jobbulást neked!

Mióta szoptatok, átment rajtam egy lázas-torokfájós és egy lázas-hasmenéses betegség. A kicsim nem kapta el tőle, pedig egy ágyban alszunk.
Mindenképpen szoptass tovább, hadd kapja meg a benned termelődő ellenanyagokat.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!