Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ma 2 hónapos a fiam. Anyósom...

Becsibp kérdése:

Ma 2 hónapos a fiam. Anyósom szerint kezdjem a hozzátáplálást. Nem túl korai? A többi lent.

Figyelt kérdés
Anyatejet eszik, teljesen jól lakik vele annyira, hogy 2 hetes kora óta átalussza az éjszakát.
2010. jún. 3. 18:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
86%
A párom nagymamája a 8hetes kislányommal tehéntejet akart itatni. Mondtam, hogy áááá! dehogyis! És erre megkérdezi, hogy mit adok Neki? :D Hát mondom anyatejet, meg tápszert pótlásnak. És Ő is kezdte, hogy pedig már adhatnék Neki ezt-azt, és elkezdi sorolni az almától kezdve, mindent... ilyenek az öregek :) Én úgy olvastam, hogy 4hónapos kortól lehet hozzátáplálni, de ha 6hónapos korig elég Neki az anyatej, örülj, hogy ennyi van, nem kell más, nehogy leszokjon. :)
2010. jún. 3. 20:01
 12/21 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy nem igazán vagyunk jóban anyóssal. Ha bármit mondok neki, akkor már "visszabeszélek". Így nem tudom neki hogy elmondani, hogy igencsak nem kéne. Köszönöm a válaszotokat!!! Sokat segítettetek!
2010. jún. 3. 21:03
 13/21 anonim ***** válasza:
82%

Az anyatej 6 hónapos koráig MINDEN tápanyagszükségletét fedezi. Ha korábban elkezded a hozzátáplálást, azzal nem rátasz neki, de nem is használsz, mert megemészteni, hasznosítani úgyse tudja... akkor meg minek? 6 hónapos korától is csak kóstoltatni, HOZZÁtáplálni kell, a fő táplálék az anyatej marad.

Anyósodat meg küldd el... :-)

2010. jún. 3. 21:05
 14/21 anonim ***** válasza:
89%

Ilyenek ezek az anyósok! Amikor a fiam 2,5 hónapos korában fogzási tüneteket kezdett produkálni, anyós elkezdett ujjongani, hogy ha kibújnak a fogacskák, már kaphat husit!!!

Nem normális....

Egyébként tényleg nem szabad még neki adni semmit. Főleg, hogy bőven elég neki az anyatej! Ha kevés is lenne a tejcsi, 2 hónapos babának még akkor is tápszerrel kellene pótolni!

2010. jún. 3. 23:04
 15/21 anonim ***** válasza:
65%

"Ha korábban elkezded a hozzátáplálást, azzal nem rátasz neki, de nem is használsz"

Jav.: ártasz

Gondolom így gondolta a kedves hozzászóló. Helyesbítenék: Bizony ártasz a picinek a korai hozzátáplálással, mivel a pociját megtölti vele, és tejet kevesebbet fog enni, ami a tejed apadásához vezet, az meg azért nem jó, mert annál táplálóbbat nem tudsz Neki adni még ebben a korban. Esetleg tápszert, de ki az a hülye, aki leváltaná az elegendő mennyiségű anyatejét tápra, csak azért, hogy adhasson Neki olyan kaját, ami nem jó semmire? Az anyósod meg bármit mond, mind1, hogy ez számára feleselés-e vagy bármi más, most a babád az első, ne törődj az illedelmességgel. Legyél kicsit anyatigris, talán akkor észreveszi magát, és visszavesz. Ha meg nem, akkor maximum megsértődik, és akkor megintcsak ott tartunk, hogy nem szól be egy darabig :D Keményen, Te vagy az anyja a picinek, Te döntöd el, mit eszik! Jó babázást!

2010. jún. 3. 23:51
 16/21 anonim ***** válasza:
Anyósod nem teljesen százas:-))
2010. jún. 4. 11:23
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

előző

nem kell neki 6 hónapig más a tejeden kyvül, legfőképpen alma keksszel, ahogy itt valaki írta, úristen

2010. jún. 4. 11:24
 18/21 anonim ***** válasza:
0%
Teljesen egyetertek itt mindenkivel!Viszont utolso hozzaszolo igen alamt kekszel szoktak adni a babanak 3,5 4 honapos kortol,amitol nem lesz semmi baja a picinek!
2010. jún. 4. 14:49
 19/21 anonim ***** válasza:
Kekszet? Netán háztartásit? Nézte már meg valaki milyen adalékanyagokat tesznek hozzá? Én megnéztem, és úgy döntöttem anno, hogy inkább kihagyom a babám étrendjéből. 3 hónapos kórtól én semmiképpen nem adnám.
2010. jún. 4. 14:58
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
anyósod itt járt és minden ellene szóló választ lepontozott :)
2010. jún. 4. 15:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!