Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha elvileg nem eszik a babám...

Ha elvileg nem eszik a babám eleget és azt sem jelzi, mikor éhes, akkor honnan tudom, hogy most akkor elég-e neki a tej vagy sem?

Figyelt kérdés
4 hónapos múlt a babám és úgy eszik (szoptatom) 4 néha 5 óránként, hogy nem is jelzi, hogy már éhes, csak én kezdem szoptatni, mikor letelt az idő. Elvileg átlag 150-160 ml-t kellene ennie alkalmanként, de ő ennyit csak reggel eszik, utána max 80-100 ml-t, de néha csak 50-60-at. Elég lenne neki vagy mégsem elég, csak ő így "elvegetál" ennyivel? Amúgy nem sír és nem nyűgös, hogy éhes lenne. Vagy én értelmezem félre a jelzéseit? Honnan tudhatom, hogy több kell-e neki? A havi gyarapodása a minimum felett van valamennyivel.
2010. jún. 2. 14:38
 1/7 anonim ***** válasza:
Szia! Nálunk is ez volt a helyzet. A védőnőm nyugtatott, hogy ha vidám, játszik, kakil eleget (min.napi5 volt nálunk), nem áll vagy csökken a súlya, akkor minden oké. Az éjjeleket is átaludta. Féléves koráig elég is volt csak a szopi (volt hogy lefejt tejjel pótoltam, hátha éhes maradt, de azt mindig kibukta). Már elmúlt egy éves, rengeteget eszik, és most sem egy díjbirkózó alkat... :)
2010. jún. 2. 15:06
 2/7 anonim ***** válasza:

A babád nem olvasott szakirodalmat, de hidd el, azt tutira tudja, éhes-e. S ha igen, jelzi is, ne aggódj! Lehet azért is eszik kevesebbet, mert nem maga éhezik meg, hanem te tukmálod neki a kaját.

Minden baba más, nem szabad őket általánosítani! Dobd ki a mérleget, semmi értelme, adj a babádnak igény szerint szopit, s ha a kicsi jókedvű, élénk, van napi 4-5 jó pisis pelusa, akkor nincs miért aggódnod.

2010. jún. 2. 15:09
 3/7 xStefix ***** válasza:
54%

Miért jelezze, ha éhes, ha (úgy tűnik) már kialakult egy napirendetek? Ő csak arra vár, hogy te elkezdd szoptatni. ;)

Nem fog már ennyi idősen is hevesen sírni, ha éhes! Nagyfiú ő már, tudja, hogy mi a dolgok rendje és hogy előbb-utóbb szopi lesz.

Ha napközben szépen elvan, eszik, alszik, ürítkezik, láthatóan fejlődik kívül és belül, és ilyen jól hízik is, akkor semmi gond nincs. Ne ess abba a rossz anyai szokásba, hogy oda is ördögöt látsz, ahol nincs..! ;)

2010. jún. 2. 15:10
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, most egy kicsit jobban érzem magam. Nem is gondoltam arra, hogy esetleg tudja mikor lesz kaja és azért nem jelez:) Amúgy nem szoktak borús gondolataim lenni, csak néha beforgatom magam, mivel nemrég azt mondták, hogy ha csak 4-5 naponta van széklete, az azt jelenti, hogy kevés a tej. Márpedig neki csak ennyi van.
2010. jún. 2. 15:27
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Az én kislányom 7 hónapos és nálunk ugyanez a helyzet.

Naponta 4szer eszik, nem sír, ha éhes, max. fúrja belém a fejét. Az éjszakákat is végigalussza.

Engem nyugtattak, hogy a babák okosak, valamelyik 3x, valamelyik 4x eszik.

Úgyhogy megnyugodtam és úgy etetem, ahogy eddig megszoktuk. (Amikor cicire teszem, akkor eszik, tehát éhes volt. Ezért nem várom meg, amíg üvöltve jelez.)

Ha hízik, márpedig hízik, hiszen írtad, akkor elég neki ennyi kaja. Csinálj mindent úgy, ahogy eddig.

2010. jún. 2. 15:29
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem minden baba eszik egyformán. Az én babám most 3 hónapos, néha 250 gr-ot eszik, néha 50-et. De általában inkább nagyjából fele annyit, mint amennyit a súlya alapján kéne neki. Nem nő valami gomba módra, heti 100 gr-ot, heti egyszer kakil. Én is aggódtam emiatt, de a védőnő megnyugtatott. Pont azért kakil ritkán, mert az anyatej minden cseppjét felhasználja, ezért is eszik kevesebbet.
2010. jún. 2. 15:43
 7/7 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló! Köszi amit írtál, ez pont ránk illik és nagyon megnyugtatott.
2010. jún. 2. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!