Kézi vagy elektromos mellszívó?
Én elektromost használtam, Aventeset, nekem nagyon bejött, mert csak egy kézzel kellett tartani, közben a másik kezem szabad volt, tudtam pakolászni stb.
De igazából nem sokat használtam, ha el kellett mennem dolgaimat intézni és a nagymamára kellett bíznom a még szopizó babát (egy éves korától fordult ez elő), akkor fejtem le és tettem hűtőbe, hogy távollétem alatt is oda tudja adni neki. De amúgy ha otthon voltam, mindig szoptattam.
Nálam ez inkább úgy zajlott, hogy pl. utazás előtt lefejtem a mellem, és mivel már sokszor nagyon feszült, mire hazaértem, akkor is fejtem egy kicsit. Sosem ürítettem ki egyszer sem mellszívóval a mellem, amúgy sincs olyan, hogy az utolsó cseppig kiüríted, mert a tejleadó reflex (gondolom, te is szoktad érezni a szoptatás megkezdésekor, hogy megindul, olyankor bizsereg kissé feszül a melled, mintha valaki belecsípne picit a mellbimbódba)teszi a dolgát, termel újra és újra.
Ha meg tudod oldani, hogy ne kelljen olyan 4-5 órára is távol maradnod a kicsidtől, akkor nincs is szükség mellszívóra :-)
"és mivel már sokszor nagyon feszült, mire hazaértem, akkor is fejtem egy kicsit."
...mondat folytatása: mielőtt rátettem volna a babát :-) Szóval a baba volt a, aki kiürítette a melleimet jó esetben.
Nekem alig nott varandossag alatt, es utana is csak rovid ideig egy kicsit nagyobb volt, amikor beallt a kereslet-kinalat, visszament az eredeti meretere, es addig se nagyon lehetett eszrevenni szerintem. 1,5 eves a gyermekem, es meg szoptatom.
Ha keszulni szeretnel a szoptatasra, hogy sikeres legyen, ez egy nagyon jo osszefoglalo, szoptatasi tanacsadok kepzesi anyaganak kivonata, sajnos en csak a babam 6 hetes kora korul olvastam, sok szenvedest megsporolhattunk volna, ha ezeket elobb tudom: [link]
5-os
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!