Baj, ha már egyszerűen muszáj letennem őt sírva a hintába (Adamo) egy órára, mert vasalnom, zuhanyoznom ennem. Stb. kell? Igény szerint szoptatok és sír, ha nincs a mellemen.
Elég a tej, jól gyarapszik. Éjszaka 1x kel, húsz percet szopik és visszaalszik.
A hintában megnyugszik, de 20 perc múlva sír. Muszáj ott hagynom, mert nekem is vannak alapvető teendőim, amiket el kell végeznem.
Jaj istenem... Kíváncsi vagyok, hogy egyes válaszadók mikor szültek. Most az irányadó elv szerint igény szerint kell szoptatni a biztos anyatejtermelődés érdekében. Már a kórházban is minden orvos, csecsemős bátorítja az anyát, hogy igen, minden nyekre(!) szoptassa meg (azok is, akik négy éve még a 3 óránkéntit mondták).
Fárasztó és sokszor idegesítő tudom, de ez egy ilyen korszaka a babának, legkésőbb 3 hónaposan elmúlik.
Nekem épp 8 hetes a lányom, én így élem túl ezt az időszakot: ő délelőttönként jobban el van egyedül, akkor csinálom a háztartást, átlagban napi egyet: ma mosás, holnap fürdőszoba takarítás (+ vasalás ha belefér), holnapután portörlés stb). De ehhez kell egy normális és támogató férj/társ, aki elmosogat, porszívóz például ha arra van szükség.
Délután sétálunk, amire nekem nagyobb szükségem van, mint neki :) Addig tuti alszik ugyanis, és nem csak a cicin pihenget.
Estére már nyűgös, akkor már állandóan szopizna, ilyenkor már nekem sincs dolgom, vagy az apja szórakoztatja addig.
És igen, a hordozás jó dolog ebben a korban, érdemes kipróbálni :)
Szerintem vidd be a fürdőbe egy pihenőszékben, hogy nézzen miközben zuhanyzol,így tudod szórakoztatni. Tutti ritkán látja, ahogy magasról esik a víz.
A vasalás ráér akkor, mikor a kicsi alszik. Enni szoptatás közben is lehet. Aludni is.
A rend a legutolsó, amivel foglalkoznod kell, minden más előtte van. A gyerek és a te igényeid is beelőzik.
Majd apuka kivasal munka után, közben tévézhet is.
Értem mindkét oldalt. Azt is, aki azt mondja, hogy ilyenkor első a gyerek, minden mást félre kell tenni miatta. Értem azt is, aki azt mondja, hogy nem üldögélne mosatlanok és elvasalatlan dolgok kellős közepén csak azért, mert a gyerek élvez elsőbbséget.
Régen a többgenerációs háztartásokban könnyebb volt bizony megoldani a gyereknevelést. Mi nem ilyenben élünk. Egyedül vagyok, nincs segítségem napközben.
Párom pedig épp elég férfimunkát végez (gazdaságunk van), késő délutántól ő van többet a picivel, hogy addig megoldjam, hogy legyen mit ennünk és egyáltalán tiszta legyen a környezet és tudjak mit ráadni mosva vasalva.
Aki városban lakik egy lakásban, az talán könnyebben 0-24-ben a gyerekkel tud lenni. Aki más körülményeket választott, nehezebben oldja meg mindezt az egyéb teendők mellett.
Vettünk kendőt is. Délelőtt rajtam van. De az éjszakai fekve szoptatástól fáj a hátam, ezért lett a hinta bevetve.
Hozzá kell tenni, hogy vannak nyugodtabb és sírósabb babák. A miénk sírós :( Dajkáljuk, ringatjuk, mesélünk neki, szabadban van. Nincs magára hagyva. Azonban a nap folyamán adódik olyan helyzet, amikor egészen egyszerűen muszáj a hintára bíznom a megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!