Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Röntgen és szoptatás?

Röntgen és szoptatás?

Figyelt kérdés
Gerincemet kellene.
2010. máj. 31. 18:45
1 2
 1/11 xStefix ***** válasza:

Nem tudom, kérdezd meg a radiológusokat, lehetőleg előre.

Szerintem ezt is érdemes jelezni, nemcsak a terhességet.

2010. máj. 31. 18:48
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Muszáj jelezni,kapsz ólommellényt.
2010. máj. 31. 18:50
 3/11 A kérdező kommentje:

Jelzem nekik. Azt olvastam, hogy 24óráig mellőzni kéne a szoptatást.

Azért tettem fel a kérdést, hogy van-e vkinek tapasztalata, és hogy mit mondott az orvos.

Köszi a válaszokat, várom az esetleges tapasztalatokat.

2010. máj. 31. 19:10
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
A babák csípőszűrését sok helyen még mindig röntgennel végzik. Még ennél is kevesebb sugárzás éri a babádat, ha a te tejedből iszik, de te tudod. Én persze nem vagyok te, de nem aggódnék.
2010. máj. 31. 19:59
 5/11 anonim ***** válasza:
52%
Nekem fogröntgenem volt, azt mondta a fogorvos, hogy csak a magzatra veszélyes. tüdőszűrőn is voltam, ott is azt mondták, hogy nem baj.
2010. máj. 31. 21:21
 6/11 A kérdező kommentje:

Akkor jó, köszönöm a válaszokat.

Csak emiatt aggódtam:

[link]

a legvégén írja, hogy 24órán át nem ajánlott szoptatni.

2010. máj. 31. 21:32
 7/11 anonim ***** válasza:
71%
Ez érdekes, mert én pl anyatejgyűjtőbe adtam le tejet és emiatt kötelező volt tüdőszűrésre menni és egy szóval sem említették, hogy addig üvegből etessem fagyitejjel vagy ilyesmi! Pedig a gyűjtőben aztán igazán értenek hozzá.
2010. máj. 31. 21:44
 8/11 anonim ***** válasza:
nekem pár hete a kezemet röntgenezték, még így is kaptam mellényt, és azt mondták, pár órán át még ne szoptassak.
2010. máj. 31. 21:55
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
A gerincedet egyébként nem lehet mellényben röntgenezni.
2010. máj. 31. 22:27
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Én ma voltam fogröntgenen. Csak úgy mellesleg megkérdeztem a nőt, hogy szoptatok, nem gond-e. Erre azt mondta, hogy 24 órát utána ne szoptassak. Ha van tej lefagyasztva jó, ha nem inkább halasszuk el. Hát, van tej lefagyasztva, de azért elég pipa voltam. Utálom olvasztgatni még éjszaka is?

A röntgenes nő egyébként nem volt orvos, csak egy asszisztensnő. Itthon felhívtam a gyerekorvost, a fogorvosom, a védőnőt, mind azt mondták, hogy hülyeség, a röntgennek semmilyen hatása nincs az anyatejre. A védőnőm még egy szoptatási tanácsadót is felhívott, az is azt mondta neki, hogy nyugodtan lehet szoptatni.

2010. jún. 1. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!