Szop tanit tápszerhez?
Figyelt kérdés
Kislányom 5 hónapos, 1 hetet tudtam szoptatni, de alig jött tej és betegség miatt gyógyszert is kell szednem, így maradt a tápszer. Eddig nem érdekelte a cici, de tegnap valamiért rákattant és szopizni szeretne, hagyom is neki, de mivel nem jön a tej, inkább az öklét szopja, de azért próbálkozik. Arra gondoltam, hogy szop tanitbol (egy cső amit a mellbimbohoz kell ragasztani) adhatnék neki tápszert, remélve, hogy a tejem már nem tud beindulni, mivel a gyógyszerek miatt az annyira nem lenne jó neki. Van értelme? Valaki használta így a szop tanit-ot? Vagy inkább hagyjam és kapja továbbra is cumisüvegböl a tápszert?2017. nov. 1. 13:28
1/5 anonim válasza:
Én lefejt tejjel használtam így, amíg a baba meg nem tanult szopni. Sajnos izomtónus probléma miatt csak 5 hónapos korára sikerült megtanítani, addig szoptaniztunk. Illetve, ami sokkal egyszerűbb és költséghatékonyabb, jobban is szerettem: Sumi tápszonda 5CH. A tejet az üveggel beraktam a melleim közé, bele a szonda, a másik végét pedig a mellbimbómmal együtt bekapta. Szoptatási tanácsadó javasolta, sokkal jobban szerettem, mint a szoptanitot. Egy szonda kb.60 ft, 5-6 napig lehet használni, minden használat után átspricceltem egy fecskendőnyi meleg vízzel.
2/5 A kérdező kommentje:
De jó, köszi a tippet.
2017. nov. 1. 14:05
3/5 anonim válasza:
Ezt akartam irni, amit az elso, 5-os vagy 6-os tapszondat tudsz beszerezni olcson gyogyaszati segedeszkoz boltban (talan patikaban is?), egyik vege a cumisuvegbe, masik a baba szajaba, de komfortszopizni is hagyhatod rajta, a sima jatszocumibol sem jon a tej.
Milyen gyogyszereket szedsz? Esetleg megnezheted az e-lactancia.org on a hatoanyagokat, mert a betegtajekoztatokon altalaban rairjak, hogy terhesseg vagy szoptatas eseten ne szedd, de mar van ez az adatbazis, amit orvosok is ajanlanak, ahol megnezheted, milyen kockazattal megy at a tejbe. Ezen kivul ma mar majdnem minden gyogyszernek van szoptatasbarat alternativaja. Ezeket azert irom, mert a tej meg akar 1 ev eltelte utan is beibdulhat (nem feltetlenul, de van ra esely).
4/5 A kérdező kommentje:
A szoptatás szerintem nehezen jöhet vissza, nekem be se indult, plusz nem is javasolta senki, hogy szoptassak, nagyon nehéz terhesség volt, 45 kg-ra fogytam, 60-rol, nagyon rosszul voltam és most sem vagyok jól, csak úgy gondoltam, ha ennyire szeretne cicizni, akkor kaphatja "mellből" is a tápszert.
2017. nov. 1. 14:58
5/5 anonim válasza:
Persze, alapbol is mar nagyon kicsi az eselye, csak kerdezted, ezert irtam, hogy beindulHAT :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!