Mennyi ideig tarthat egy intenziven szopizo baba leszoktatasa az anyatejrol?
Nekem egészségügyi okokból kellett elválasztani a babámat, 9 hósan kezdtem, mire 10 hós lett, el is választottam, meg se viselte őt. Mindig elhagytam 1-1 szopit.
Bár ez nehezebben fog menni egy 16hósnál, aki már esetleg követelőzik is.
Nekem nem volt peteérésem a szopi alatt, sokára is jött meg utána először, viszont utána sikerült teherbe esnem, nem kellett várnunk a tesóra.
Nekem 16 hónapos volt a lányom, amikor teherbe estem másodszor. Én is szoptattam és nem volt menstruációm sem. Hónapokig tartott a leszoktatás. Néhány tipp, ami segíthet:
- Ha cicin szeret elaludni, felajánlhatod neki, hogy fogja a hajadat, te pedig simized a pociját.
- Egy palack víz ( sportkupakos flakonban ) kiválthatja az éjszakai szopit. Persze puszival, szeretgetéssel kombinálva.
- Barátnőmnél bevált, hogy "Már elaludtak a cicik, igyál inkább egy kis őszilét."
- Feltételekhez lehet kötni a cicizést : csak otthon szabad, csak este/reggel vagy világosban/sötétben, esetleg evés/kakilás,stb után.
Nem kecsegtetlek hirtelen megoldással : nekünk ez sok-sok küzdéssel, rábeszéléssel ment.
A fiamnak viszont 16 hónapos korában megmondtam, hogy nincs több cici, mert fáj, megbetegedtek. ( Igazából gyógyszert kellett szednem. ) Ő még kétszer próbálta a pólómat húzkodni, ekkor határozottan mondtam, hogy sajnos nem lehet,azután többé nem is kérte.
Szóval szerintem gyereke válogatja, milyen könnyen megy. És a legfontosabb : neked kell döntened, hogy mikor kezdjétek a leszokást, de ha már elhatároztad magad, semmiképp ne lépj vissza.
Amúgy a La Leche Liga szoptatási tanácsadónői szívesen segítenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!