Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » M történt? Lehet nem jól...

M történt? Lehet nem jól csinálom?

Figyelt kérdés
4 hónapos a babám,eddig csak anyatejet kapott.2 napja azt vettem észre,hogy este (és ma már napközben is)szopizik,és mikor már sokat kiszívott,rángatja a fejét és sír,majd újra keresi,és megint csak rángatva sír...akkor ráteszem a másik mellemre,és elkezdi nyugodtan szívni.ezek szerint kiürült az egyik mellem?eddig mindig csak az egyik mellemből szopizott,majd a másikból-igény szerint.most mi történik?el fog fogyni a tejem?jól csinálom?hogy csináljam???
2010. máj. 27. 20:42
 1/7 anonim ***** válasza:
50%

Szerencséd van,hogy eddig egy mellből szoptattál és elég volt.

Felfáltva szokás,mert egyik etetéstől a másikig nincs mindenkinek annyi teje.Igen,valószínűleg elfogy.

2010. máj. 27. 20:45
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

szia NEM FOG ELFOGYNI EZ BAR---MI NAGY HÜ---SÉG,

amig szopizik addig nem fogy el csak most már nem elég neki egy mellből én is igy jártam a lányaimmal és mind a hárman másfél évig szopiztak

ne aggódj

2010. máj. 27. 21:15
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Van aki 1 , van aki 2 mellből szoptat, nincs olyan hogy szokás.

Add neki oda másikat ha kéri

Én szoptattam/szoptatok így is, úgy is.

2010. máj. 27. 21:15
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én babám is ezt csinálja. Mióta betöltötte a 4 hónapot, azóta minden alkalommal 2 mellből etetem. Én is úgy érzem, hogy kevesebb a tejem, vagy esetleg nem hajlandó megküzdeni a többi tejért. Ő a napi 800 ml helyett 500-550 ml-t eszik, ami a védőnő szerint nagyon kevés, de elvileg ha a minimális havi 40 dkg gyarapodást eléri, akkor nincs gond. Én próbáltam többször mellre tenni egy nap, de így sem eszik többet.
2010. máj. 27. 21:18
 5/7 A kérdező kommentje:
két mellből úgy kell,hogy kiszívja az egyikből majd mehet a másik?és minden etetésnél?köszönöm a válaszokat!
2010. máj. 27. 22:01
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen, kiszívja az egyikből, és ha még kér, kínáld meg a másikkal is.

Ebben az esetben azonban a következő szopinál azzal a melleddel kínáld először, amelyikkel befejeztétek, azaz a másodikból! Ez nagyon fontos. A babád csak így fogja tudni kiszopni onnan a zsírdús, táplálóbb hátsó tejet is.

2010. máj. 27. 22:34
 7/7 anonim ***** válasza:
Én végig 2 mellből szoptattam. Majdenm jött a tápszer, amikor elkezdtem, de a 2 mellből szoptatásnak köszönhetően nem kellett végül. Pár hét 2 mellből szopi úgy felturbőzta a tejem, hogy a végén anyatejgyűjtóbe is leadtam jó pár litert és amikor a babám leválasztotta magát alig tudtam elapasztani.
2010. máj. 27. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!