Szoptatásról való leszoktatást ki hogy csinálta?
19 hónapos és a dr javaslatára sürgősen le kell szoktassam.
De hogyan? Elég makacs és kitartó. Bevallom a citrommal való bekenést is próbáltam de hiába,ugyanúgy kérte.
Sajnos az első pár napban ez ilyen :( de kitartóan mindig vissza kell fektetni. Esetleg próbáld máshol altatni, tehát ha eddig a gyerekszobában próbáltad, akkor most próbáld a nappaliban.
Meg próbálj valami új elemet becsempészni az alvás elé a szopi helyére, pl. meseolvasás, diavetítés vagy ilyesmi. Én például először ekkor adtam neki tejpépet, de mivel előtte ebédel, az nem jött be.
Nekem még az jött be, hogy szorosan magamhoz öleltem (igen, akkor is ha közben rugdalózott) és elmeséltem, hogy aznap, ha felébred, még miket fogunk csinálni, így a hangomra előbb-utóbb elaludt. De az első két napon volt ezért sírás, de egy pillanatra sem hagytam abba a simogatást, nyugtatást. Viszont vagy 20x el kellett mondanom, hogy "most aludj Drágám, este lesz szopi".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!