Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Létezik egyátalán olyan, hogy...

Létezik egyátalán olyan, hogy egy kisbaba soha nem ismeri meg a tápszert? Ugye nem kell mindig tápszerhez nyúlni? Vagy hogyan kell megoldani a hozzátáplálást, h soha ne kelljen neki tápszert adnom?

Figyelt kérdés
4 hónapos a babám. Kizárólag anyatejes. 5 hónapos kora után szeretném elkezdeni kóstoltatni őt gyümölcslevekkel,babavízzel, gyümölccsel,mert jön a nagy nyári meleg, gondoltam, ne mindig a cicimen lógjon, ha szomjas. Viszont olyankor mondjuk elkezd apadni a tej, mert nem szopik annyit. (mondjuk). Akkor automatikusan jön a tápszer pótlásnak? Vagy hogyan kell megoldani, h soha ne kelljen neki tápszert adnom? Nem értem, és a védőnőm sem érti, h mit szeretnék ezzel igazán kérdezni. Ti értitek ugye?
2010. máj. 23. 10:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

"Viszont olyankor mondjuk elkezd apadni a tej, mert nem szopik annyit"

Azt hiszem én értem mi a gondod :)

Ha nem szopik annyit, akkor kevesebb lesz a tej, így van, de a babának majd pont ennyi kell. Tehát ha most szopik a babád mondjuk 150 ml-t uzsira, akkor a cicid 150 ml tejet termel uzsonnaidőre/időben (persze nagyjából). Ha pedig elkezded a gyümölcsevést, akkor szopik 100 ml uzsonnaidőben és a cicid 100ml -t fog termelni, mert ennyire van igénye a babádnak. Pótolni nem kell, mert nincs mit!

A tejed pont annyira fog apadni, amennyire kell neki apadni, hisz a babád kevesebb anyatejet fog enni egy idő után.

Ha mégis nagyon félsz, akkor egész picit fejd meg szoptatás után.

Én is azt tanácsolom, hogy ne szopi helyett add majd eleinte a szilárd ételt, hanem utána. Én úgy csináltam, hogy minden szoptatás megmaradt, nagyjából még az időpontok is, csak tízórai szoptatás után adtam gyümölcsöt is, majd az "ebédidőben szoptatás" után a főzeléket és így tovább.

A baba szépen lassan csökkentette le a szopizott tej mennyiségét a szilárd étel evése előtt, mjad egyszer csak ebéd előtt elhagyta magától, de ekkor már 7 hónapos volt.

2010. máj. 23. 12:17
 12/16 anonim ***** válasza:
93%
13 hónapos koráig szoptattam a fiamat, tejet nem kaphat, mert hasmenése van tőle, így maradt a tápszer/tejital legalább 2 éves koráig.
2010. máj. 23. 13:03
 13/16 A kérdező kommentje:
IGen, igen. Látom értettétek a problémámat. és köszönöm szépen a válaszokat, igazán sokat segítettetek.
2010. máj. 23. 14:38
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Én 2 évig szoptattam, mégsem apadt a tejem, mikor a lányom már csak este cicizett!A tejed mindig igazodni fog a babádhoz, és ne félj attól hogy ha 1 evést kiváltasz utána 1 evésnyivel kevesebb tejed lesz!Ne fejd ki fölösleges, amúgy a csak anyatejes babák a kiváltott ebédek után is igénylik a cicit, akármennyire jóllaktak!Megszokásból, és mert sokan nem fogadnak el másik folyadékot!Nálunk pl ez volt!9 hónapos koráig nem ivott mást csak anyatejet, pedig addigra már javában benne voltunk a hozzátáplálásban!
2010. máj. 23. 17:51
 15/16 anonim ***** válasza:
Én is modhatni, hogy tápszer ellenes vagyok, és ha nem akarod, hogy csökkenjen a tejed, akkor mikor mást adsz neki és nem cicizik annyit akkor a maradékokt mindíg fejd, így nem fog kevesebb termelődni. Lassan 2 éves a fiam és még soha nem evett egy deka tápszert sem. 10 hónapig anyatejet evett, de 6 hósan kezdtem hozzátáplálni, 10 hósan már én választottam el és utánna meg kecsketejet adtam neki az anyatej helyett. Makk egészséges kis vasgyúró.
2010. máj. 23. 20:31
 16/16 anonim ***** válasza:
tehéntej helyett 3 éves korig ajánlják a tápszert. nyilván addig nem szoptatsz,a tej meg kell. egyébként semmi baja nem lesz a tápszertől,sőt. több minden van benne mint a tehéntejben. hozzátáplálásnak meg pont az a lényege,h elkezd átszoktatni tejről ételre. 6-12 hós korig ez kivitelezhető. de ha tovább szeretnéd,pl reggel és este mehet a tápszer helyett a szopizás,bár számomra elég visszás amikor 1 év fölött szopizik a gyerek,mert semmi szüksége rá csak pótcselekvés mint a cumi
2012. jan. 8. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!