Létezik egyátalán olyan, hogy egy kisbaba soha nem ismeri meg a tápszert? Ugye nem kell mindig tápszerhez nyúlni? Vagy hogyan kell megoldani a hozzátáplálást, h soha ne kelljen neki tápszert adnom?
"Viszont olyankor mondjuk elkezd apadni a tej, mert nem szopik annyit"
Azt hiszem én értem mi a gondod :)
Ha nem szopik annyit, akkor kevesebb lesz a tej, így van, de a babának majd pont ennyi kell. Tehát ha most szopik a babád mondjuk 150 ml-t uzsira, akkor a cicid 150 ml tejet termel uzsonnaidőre/időben (persze nagyjából). Ha pedig elkezded a gyümölcsevést, akkor szopik 100 ml uzsonnaidőben és a cicid 100ml -t fog termelni, mert ennyire van igénye a babádnak. Pótolni nem kell, mert nincs mit!
A tejed pont annyira fog apadni, amennyire kell neki apadni, hisz a babád kevesebb anyatejet fog enni egy idő után.
Ha mégis nagyon félsz, akkor egész picit fejd meg szoptatás után.
Én is azt tanácsolom, hogy ne szopi helyett add majd eleinte a szilárd ételt, hanem utána. Én úgy csináltam, hogy minden szoptatás megmaradt, nagyjából még az időpontok is, csak tízórai szoptatás után adtam gyümölcsöt is, majd az "ebédidőben szoptatás" után a főzeléket és így tovább.
A baba szépen lassan csökkentette le a szopizott tej mennyiségét a szilárd étel evése előtt, mjad egyszer csak ebéd előtt elhagyta magától, de ekkor már 7 hónapos volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!