Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kinek mi segitett abban hogy...

Kinek mi segitett abban hogy a tej menyisege szaporodott?

Figyelt kérdés
Az elso babamat 9 honapig szoptatam szeretem volna tovabb is de elkezdtem dolgozni es lassan elfogyot a tejem.Vele amig szopot szinte allandoan fojt a telem es rengeteget kelett fejnem is hogy ne gyulladjon be.Most a masodik babam masfel honapos sajnos szuletese ota nagyon sok trauma ert es rengeteget idegeskedtem.Egy ket napja azt vettem eszre mintha kicsit kevesebb lenne a tejem a baba nem sir hogy ehes csak a melleim nem feszulnek anyira meg nem kezd el fojni mikor jon a szoptatas ideje es retent felek attol hogy nehogy elmenjen a tejem.Meg azt szeretnem kerdezni hogy akinek elmegy a teje az fokozatosen megy el vagy egyik naprol a masikra?Lehet e valamit tenni azert hogy noveljem a tej menyiseget?A fejesen kivul.
2010. máj. 22. 12:06
 1/8 anonim ***** válasza:

Nekem ezek jöttek be:

- laktoherb tea , 2 filter egy nap

- gyakoribb mellretétel

- pár perc fejés szopi után (csak az inger miatt pár ml, nem a mennyiség miatt)

- ami a legfontosabb és nálunk megmentette a szoptatást: 2 mellből!!!

2010. máj. 22. 12:17
 2/8 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom a gyors valaszt!Nem is tudod mijen halas vagyok!Mert minden aron szeretnem megtartani a tejet hogy birjak szoptatni.
2010. máj. 22. 12:30
 3/8 anonim ***** válasza:

Tudom mit érzel :)

Már majdnem feladtam, amikor valaki tanácsolta a 2 mellból szoptatást, kipróbáltam és bejött! Átállt a cicim erre és mindkettő kapta az inger mindegyik szoptatásnál, nagyon sok tejem lett.

2010. máj. 22. 13:06
 4/8 anonim ***** válasza:

A kisfiam háromnaposan inkubátorba került, háromóránként hozták ki szopizni, de nagyon gyenge volt, nem tudott. Úgyhogy elkezdtem neki fejni, háromóránként mindkét cicit. Nulla tejem volt, pár napa alatt feltornásztam fejésenként 60 milire, ami elég volt neki. Egy háéten belül annyi tejem volt, hogy a felesleget a kutya elé kellett önteni. Ma már tejleadó vagyok, napi több, mint 1 liter feleslegem van a 2 hónapos kisfiam étvágyán kívül. Még mindig fejem háromóránként mindkét cicimet.

Ezenkívül a tejem mennyiségét kb 25%-kal megdobta a görögszénamag-tea.

Jó babázást, és sok sikert a szopihoz!

2010. máj. 22. 13:24
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem is ezek váltak be, még bejött az is hogy rendesen ettem-ittam,szinte minden szoptatás után valamit muszály volt és persze epedtem,majd szomlyan haltam,de volt olyan nap hogy nem figyeltem oda,hogy rendesen egyek-igyak,másnap jóval kevesebb volt a tejcsim.Nekem a szopis teától fájt a bébim pocakja!És persze pihenj amennyit csak tudsz!
2010. máj. 22. 13:25
 6/8 anonim ***** válasza:

Nekem a MORE MILK PLUS nagyon megtette a hatását. 6 szemtől már fejnem kellet,később már csak napi 1-et szedtem a szinten tartás miatt,és továbbra is fejnem kellett.

7 hós anyuka

2010. máj. 22. 14:10
 7/8 anonim ***** válasza:
a more milk egyik összetevője a görögszénamag. :-) A többi meg ugyanaz, ami a Laktoherb teában is van.
2010. máj. 22. 14:45
 8/8 xStefix ***** válasza:

Gyakrabb szoptatás, több folyadék és több pihenés (lelki nyugalom!). Ez a 3-as alapszabály, ezek nélkül sokkal nehezebb.

Egyébként amit írsz, az a 6 hetes növekedési ugrás, ami teljesen normális. (Lehet, hogy az első babánál nem vetted észre, mert annyira sok volt a tejed.) A tippek, amiket írunk, jó eséllyel pár nap alatt megoldják a "problémát".

2010. máj. 22. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!