Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tennétek a helyemben? Van...

Mit tennétek a helyemben? Van valakinek ilyen tapasztalata?

Figyelt kérdés
gyermekem másfél éves, cicifüggő. csak úgy alszik el, hogy szopizik, éjjel többször ébred és csak így tud visszaaludni. Viszont úgy tűnik,hogy ismét babát várok és előre félek,hogy hogyan fogom leszoktatni. Nem nagyon hiszem,hogy csak úgy magától leáll majd. Mit javasoltok? Kíméletes, viszonylag sírásmentes módszerként? Kérem,hogy azok írjanak, akinek saját tapasztalata van, akinek a gyermeke mellen aludt el és sikerült leszoktatnia. Imádok szoptatni és sajnálom,hogy le kell szoktatnom előbb-utóbb, de nem szeretnék végig a terhesség alatt is szoptatni. Köszönöm! (tejitalt csak nagyon kevésszer fogad el, akkor is minimális mennyiséget)
2017. júl. 13. 11:17
 1/5 anonim ***** válasza:

A leszokással hogy álltok? Eljutottatok már valameddig?

Egyébként csak fogakat összeszorítva fog menni, egyszerűen nemet kell mondani neki és elterelni másra a figyelmét. Az alvást nappal próbáljátok úgy megoldani, hogy pl. játszótéren kifárasztod, utána pedig babakocsiban tologatod amíg el nem alszik.

2017. júl. 13. 11:27
 2/5 A kérdező kommentje:
napközben is igényli, de nem szopizik sokat, pár percet. Szóval inkább gyakran kér keveset. Néha el tudom terelni, vagy vizet adok neki, mert sokszor csak szomjas. Éjjel is kap vizet, de miután megissza, kéri a cicit. babakocsiban altatás szóba sem jöhet, csecsemő kora óta utálja a babakocsit. Most is csak addig van benne, míg elmegyünk a játszótérre, meg vissza. Köszi a választ azért.
2017. júl. 13. 11:30
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló kérdés volt pár hete ebben a témában, most csak bemásolom én mit írtam akkor: május elején szoptattam utoljára az akkor 15 hónapos fiamat, a dokim azt mondta hogy a terhesség 4. hónapja körül a hormonok miatt el fog apadni a tejem és max akkor leszokik majd a fiam, hát nem lett igaza. Mivel már úgy voltam hogy azért szeretnék pár hónap szünetet a szoptatásban mielőtt augusztus végén megszületik a kistesó, ezért első körben a lefekvés előtti szopi helyett bevezettem a tápszert, ez jól is ment de napközben és éjjel még akart szopizni. Azt csináltam, hogy mindig volt kéznél itatóspohárba vagy cumisüvegbe víz és kipróbáltam, hogy azt elfogadja-e vagy sem ...Szerencsére fokozatosan egyre kevesebbet emlegette a cicit, de azért az első 2 hétben még nehéz volt mindig elkerülni a frusztrációt a részéről, de mindig ölbe vettem, összebújtunk, simogattam és énekeltem neki. Az is segített napközben hogy sokat voltunk kint sétálni és játszóterezni és olyankor nem is jutott eszébe. A 3. héten már éreztem hogy sikerült a dolog. Azóta is gyakran felhúzza a pólómat és megsimogatja a melleimet és hozzám bújik, egyszer-egyszer a mellbimbómat is a szájába veszi de szerintem már nem emlékszik mit is kellene vele csinálni.

Tejem azóta is van, nem fejem, és nem is gyulladt be ...várjuk vele a kishugit. :)

2017. júl. 13. 11:42
 4/5 anonim ***** válasza:
Éjjel nem tudna apa menni hozzá és akkor nem kérné a cicit? A barátaimnál ez vált be, anya éjjel másik szobában aludt és így megszokta, hogy nincs több cici.
2017. júl. 13. 12:44
 5/5 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat! Az apas megoldast azt nem nagyon szeretnem, igy is trauma, hogy nem kap cicit , hat ha meg ott se lennek.
2017. júl. 13. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!