Anyukak ti hogy csinalljatok?
Első vagyok. A 3 óránkénti etetés azt jelenti, hogy etetés kezdetétől következő etetés kezdetéig. Lányom kis súly miatt korára került, 3 óránként mehettünk szoptatni. Úgy nézett ki, hogy nyílt a koraszülött osztály ajtaja fél 6-kor, fél 9-kor, fél 12-kor, fél 3-kor, fél 6-kor és fél 9-kor. Szabály szerint csak fél órát lehettünk volna benn és utána vissza a szobánkba, hogy két és fél óra múlva mehessünk újra. Viszont a csecsemősök rendesek voltak, volt, hogy egy órát is benn lehettünk. Tehát így nézett ki: császáros voltam, frissen felvágott hassal elindultam a korára - 10 perc, benn kb átlag 50 perc, vissza 10 perc és nem egészen két óra múlva előről.
Egyszóval: ha a baba tíz percig eszik vagy 1 órát egy alkalommal, ebből a szempontból mindegy, órára való etetésnél mindig a kezdetet nézzük. Bár aki órára etet, az valószínűleg betartja a szopizási "időt" is, miszerint 20-25 percnél ne legyen többet mellen a baba. Vszínűleg ez alapján működik a koraszülött o. is.
Én igény szerint etettem, nem figyelve az időtartamot. Az elején ez jó nagy szívás volt, mert kb 2 óránként kért enni, és kb 1 órát szopizott (be-bealudt rajta), szóval gyakorlatilag szoptatásból állt a napunk. Viszont elég korán magától! átállt a 3 órás időközökre, majd a 4 órára.
Enyém fiam, még csak két hónapos, az órát nem ismeri, e naponta nyolcszor jelentkezik kajcsiért: éjjel kettőkor, ötkor, nyolckor, délelőtt 11-kor, délután kettőkor, ötkor, nyolckor, este tizenegykor. Mintha lenne benne egy beépített óra.
Evés kezdetétől következő evés kezdetéig kell számolni.
de inkább ne számold. Figyeld a babádat, és ha megéhezik, adj neki enni. Ennyi az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!