Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Anyukak ti hogy csinalljatok?

Anyukak ti hogy csinalljatok?

Figyelt kérdés
Amikor befejezi az evest a babatok onnan szamoljatok a 3 orat vagy amikor kezdi az evest?
2010. máj. 21. 13:06
 1/5 anonim ***** válasza:
83%
Evés kezdetétől szokták számolni a következő etetés kezdetéig.
2010. máj. 21. 13:15
 2/5 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem a befejezéstől számított 3 óra múlva esedékes a következő etetés, persze csak ha órára akarsz szoptatni. A tapasztalat azt mutatja hogy a babák a legritkább esetben ismerik az órát, így akkor esznek amikor éhesek. Pont mint a felnőttek. ne számolgasd az időt, akkor etess ha éhes.
2010. máj. 21. 13:41
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok. A 3 óránkénti etetés azt jelenti, hogy etetés kezdetétől következő etetés kezdetéig. Lányom kis súly miatt korára került, 3 óránként mehettünk szoptatni. Úgy nézett ki, hogy nyílt a koraszülött osztály ajtaja fél 6-kor, fél 9-kor, fél 12-kor, fél 3-kor, fél 6-kor és fél 9-kor. Szabály szerint csak fél órát lehettünk volna benn és utána vissza a szobánkba, hogy két és fél óra múlva mehessünk újra. Viszont a csecsemősök rendesek voltak, volt, hogy egy órát is benn lehettünk. Tehát így nézett ki: császáros voltam, frissen felvágott hassal elindultam a korára - 10 perc, benn kb átlag 50 perc, vissza 10 perc és nem egészen két óra múlva előről.

Egyszóval: ha a baba tíz percig eszik vagy 1 órát egy alkalommal, ebből a szempontból mindegy, órára való etetésnél mindig a kezdetet nézzük. Bár aki órára etet, az valószínűleg betartja a szopizási "időt" is, miszerint 20-25 percnél ne legyen többet mellen a baba. Vszínűleg ez alapján működik a koraszülött o. is.

Én igény szerint etettem, nem figyelve az időtartamot. Az elején ez jó nagy szívás volt, mert kb 2 óránként kért enni, és kb 1 órát szopizott (be-bealudt rajta), szóval gyakorlatilag szoptatásból állt a napunk. Viszont elég korán magától! átállt a 3 órás időközökre, majd a 4 órára.

2010. máj. 21. 16:01
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Enyém fiam, még csak két hónapos, az órát nem ismeri, e naponta nyolcszor jelentkezik kajcsiért: éjjel kettőkor, ötkor, nyolckor, délelőtt 11-kor, délután kettőkor, ötkor, nyolckor, este tizenegykor. Mintha lenne benne egy beépített óra.

Evés kezdetétől következő evés kezdetéig kell számolni.

de inkább ne számold. Figyeld a babádat, és ha megéhezik, adj neki enni. Ennyi az egész.

2010. máj. 21. 17:52
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem se számolgasd, mert hétről hétre változik az evés mennyisége és gyakorisága is. Én írom a kezdettektől, még a mai napig is, hogy mikor mennyit mennyi ideig evett... nincs benne 3 órás etetés :) Én az elején görcsöltem rajta, hogy jaj, most csak két óra telt el, most meg már négy órája nem evett, éhen fog halni, stb..... aztán inkább akkor tettem mellre, ha sírt. És végre én sem vagyok ideges, és a fiam is nagyon elégedett. :)
2010. máj. 21. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!