Ma vásárlás után férjemmel és két kislányunkkal ebédeltünk egy közeli bevásárlóközpont korzójában. Vidáman beszélgettünk, én etettem a kicsiket nagyobb 2 éves múlt a kisebb 7 hónapos. Egyszercsak egy nő szól hozzánk, hogy megszoptathatja-e a gyerekét az asztalunknál? Hirtelen alig tudtam mit mondani annyira meglepődtem, de végül kimondtam: igen... Férjemmel zavarodottan néztünk egymásra. Majd ezek után felnéztem és azt láttam, hogy körülöttünk rengeteg üres asztal van még. Nem értettem, hogy a nő miért pont hozzánk, a férjem mellé ült le... Nemsokára megjelent a nő férje is, hozta az ő ennivalójukat. Mi nem bírtunk mondani már semmit egymásnak, megfagyott a levegő. A nő elővette a mellét és elkezdte a szoptatást. Nem bírtunk tovább enni és szép csendben, mintha befejeztük volna, elcsomagoltuk az ebédünket és hazajöttünk. Az egész eset számomra megrázó volt. Lehet azért mert mindkét gyerekemet csak 6 hónapos korukig tudtam önhibámon kívül szoptatni? ( megjött a mensim mindkétszer ugyanakkor és a tejmennyiség drasztikusan lecsökkent, majd el is apadt teljesen) Egyébként velem is megesett, hogy szoptatnom kellett és nem értünk még haza, de inkább félre vonultam feltünésmentesen és próbáltam takargatni magam. Számomra a baba szoptatása intim dolog, nem ülnék oda senki nyakára, főleg ha rengeteg üres asztal van körülöttem. Ti hogy látjátok ezt? Hogyan reagáltatok volna a helyünkben?
Ez nem egy mindennapos kérés és szituáció, elhiszem, hogy hirtelen nem tudtál mit mondani. Valószínűleg ugyanígy hebegtem volna én is, és aztán elmentem volna a családommal. Mondjuk, ha a nő nem szoptat, akkor is elmentem volna, mert a családi ebéd közben, ha megoldható, nem idegenek előtt szeretnék beszélgetni.
2017. júl. 3. 08:59
12/20 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszönöm a megértést. Igen, a szoptatás nélkül is abbahagytuk volna a családi beszélgetést, de így még kínosabb volt. Nem, nem engedek meg bármit a gyerekeimnek, de ez hogy jön ide? Ők a gyerekeim és folyamatos mély, kapcsolatunk van, ki tudom nagyjábol számítani, mire hogy reagálunk. Egy idegen nő furcsa kérése jobban meglep és összezavar hirtelen. Neki valószinüleg mások a határok, amit megértek, csak engem ez nagyon kellemetlenül érintett. Egyébként annyira közel jött és ahogy megkérdezte már le is ült... Ha elküldtem volna a babával akkor is rosszul éreztem volna magam...
2017. júl. 3. 09:27
13/20 anonim válasza:
Valoszinuleg nem tudta mikor er oda a ferje es fel ha egyedul van beszolnak neki es abban remenykedett, hogy ha a ferjed melle ul nem mernek beszolni neki mert azt hiszik mind egy tarsasag vagytok es a pasi mellette akar a ferj is lehet.
Szerintem ez volt az oka.
2017. júl. 3. 10:16
14/20 A kérdező kommentje:
Elképzelhető... Ki tudja mi volt a fejükben...
2017. júl. 3. 11:23
15/20 anonim válasza:
Azt nem értem, hogy a nőnek megengedted, hogy oda üljön szoptatni, akkor most utólag miért itt reklamálsz, hogy nem tetszett?
Felnőtt nő vagy, könyörgöm! Ott és akkor nyisd ki a szád! Ha már ilyen nyílt személyiség, legalább megkérdezhetted volna, hogy miért. Biztos szívesen válaszol. Egyszerűbb, mint utólag reklamálni, meg itt totózni.
2017. júl. 3. 11:37
16/20 A kérdező kommentje:
Igen valóban ezt kellett volna tennem. Csak annyira meg voltam illetődve... Még most is a hatása alatt vagyok, rossz a közérzetem. Nem tudtam még napirendre térni.
2017. júl. 3. 12:19
17/20 anonim válasza:
Mese, mese, mátka, pillangós madárka...
Én nem vagyok híve annak, hogy akárhol szoptatnak ma már az anyák, de ahhoz nagy tuskónak kell lenni, hogy csak azért, hogy mások is köpködjenek veled, kitalálj egy ilyn történetet...
2017. júl. 3. 20:42
18/20 A kérdező kommentje:
Akár hiszed akár nem, ez velünk tegnap megtörtént.
2017. júl. 3. 21:30
19/20 A kérdező kommentje:
És nem azért írtam le h mások is köpködjebek, hanem azért mert megdöbbentem és nem tudtam hogy lehet lereagálni egy ilyen helyzetet, mivel ez már nem csak egy nyilvános helyen szoptató anyáról szól (amiből nem is csinálnék ügyet, hiszen már én is szoptattam nyilvánosan textilpelussal takarva), hanem rólunk is akiknek majdnemhogy az ölébe ült szoptatni.
2017. júl. 3. 21:37
20/20 anonim válasza:
Az itt válaszolok fele komolyan képes lenne egy vadidegen család nyakára ülni ráadásul szoptatni..?
Én amugy pont forditva vagyok. Hirtelen reflexemben elutasitok mindenkit mert rengeg a "zaklato". szorolaposok, meg vadidegenek a fontos mondandojukkal..multkor a jegyellenőrt kuldtem el reflexből hogy nem kérek semmit, hagyott is elmenni bárgyun nézett utánam..:D. utána kapcsoltam, de már nem mentem vissza :) ugyanez a bekopogo jehovásokkal is
Kb az lenne belőle hogy én kértem volna zavaromban elnézést hogy hirtelen nem engedtem szoptatni. Ahogy magam ismerem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!