Szia! A spirált vagy közvetlenül a szülés után rakják fel, vagy a 6 hét letelte után. Nekem 7. héten rakta fel a doki, mert én nem akartam fogamzásgátlót szedni, mert ugye a szoptatás során a hormon átmehet a tejbe... Viszont szerintem a tablettát ha már mensizel, akkor lehet elkezdeni, ellenben a közvetlen közelemben előfordult, hogy valaki a szoptatás alatt lett terhes úgy, hogy nem menstruált. Szóval én abszolút spirál párti vagyok, arról nem is beszélve, hogy kb. 6000 Ft-ért védve vagy 5 évig, persze hamarabb is vége lehet, ha úgy alakul, hogy jöhet a baba. Remélem segítettem.
2008. okt. 16. 14:33
2/12 A kérdező kommentje:
Igen segítettél! Köszönöm szépen.
2008. okt. 16. 14:42
3/12 anonim válasza:
én nem mertem spirált kérni. lehet, h szerencsétlen családom van, de édesanyám és unokanővérem szervezetében is elvándorolt a spirál, nagyon komoly gondokat okozott. édesanyám terhes lett mellette, unokatesóm pedig életveszélyben volt. a dokim is egyre több gondot hall a spirállal kapcsolatban. de ez személyes tapasztalat, mások véleményét is meghallgatnám ezzel kapcsolatban. azóta fogamzásgátlózok. életemben először.
2008. okt. 16. 14:50
4/12 A kérdező kommentje:
Én attól félek hogy meddőséget okozhat.
Viszont a hormonokat sem szeretném a kicsimnek adagolni.
2008. okt. 16. 14:57
5/12 anonim válasza:
Az tény, hogy vannak ilyen "balesetek" (nálunk az édesanyám 20 évvel ezelőtt spirál mellett lett terhes, plussz egy pár éve "eltűnt" a spirálja), viszont szoptatás mellett szerintem ez a legjobb. Egyébként azt elfelejtettem írni, hogy felhelyezés után pár héttel vissza kell menni kontrollra, ahol megnézi a doki, hogy minden rendben van-e, illetve, hogy a megfelelő méretűt sikerült választani.
2008. okt. 16. 15:01
6/12 anonim válasza:
Na arról nem hallottam, hogy meddőséget okozhat és a tájékoztatójában sem olvastam... Honnan van ez az infó?
2008. okt. 16. 15:02
7/12 anonim válasza:
tutira nem okoz meddőséget. ettől nem kell tartani. azt viszont nem ajánlom, h császár után spirált rakj fel. ilyenkor még nem jött rendbe ott bent a szervezet. én várnék minimum fél évet, ha mégis -e mellett döntenél. ( az első válaszoló voltam.)
2008. okt. 16. 15:18
8/12 anonim válasza:
bocsi. a 2.
2008. okt. 16. 15:18
9/12 anonim válasza:
Nekem 6 évig volt fent a spirál, februárban szedettem le és júniusban terhes lettem, tehát nem okozott meddőséget.
Arról nem is beszálve, hogy anno 2500 forintba került, míg 6 évnyi bogyó kicsit többb lett volna
Ja és a ciklusaim is beálltak 28 napra, talán a vérzésem lett egy kicsit erősebb.
2008. okt. 16. 18:34
10/12 anonim válasza:
Én is megkérdeztem a dokit a spirálról, azt mondta, hogy azt kb. 7 évre szokták feltenni, ha kevesebbre akarom, nem nagyon érdemes. Persze felteszi, ha akarom. Azt is mondta, hogyha akarok még gyereket nem javasolja. Önmagában nem okoz meddőséget, de gyakori tőle a petefészekgyulladás, ami viszont okozhat gondot a teherbeeséssel. Úgyhogy engem lebeszélt róla.
Felírt viszont valami fogamzásgátló tablettát. Azt mondta, hogy mivel a szoptatás alatt a tejserkentő hormon valamennyire véd, ezért nem kell túl erős hormontartalmú tabletta, és ez a gyenge bogyó nem megy át a tejbe. Hiszi a piszi, én nem szedtem be. Óvszerezünk, szerintem ennyit ki lehet bírni a saját és a baba érdekében.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!