Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Spirál vagy fogamzásgátló?

Spirál vagy fogamzásgátló?

Figyelt kérdés

Már több éve nem szedtem fogamzásgátlót, spirálom pedig még nem volt.

Viszont császároztak és muszáj komolyan védekeznünk most vagy 2évig.

Mikor érdemes elkezdeni?

2hetes kislány anyukája.

2008. okt. 16. 14:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia! A spirált vagy közvetlenül a szülés után rakják fel, vagy a 6 hét letelte után. Nekem 7. héten rakta fel a doki, mert én nem akartam fogamzásgátlót szedni, mert ugye a szoptatás során a hormon átmehet a tejbe... Viszont szerintem a tablettát ha már mensizel, akkor lehet elkezdeni, ellenben a közvetlen közelemben előfordult, hogy valaki a szoptatás alatt lett terhes úgy, hogy nem menstruált. Szóval én abszolút spirál párti vagyok, arról nem is beszélve, hogy kb. 6000 Ft-ért védve vagy 5 évig, persze hamarabb is vége lehet, ha úgy alakul, hogy jöhet a baba. Remélem segítettem.
2008. okt. 16. 14:33
 2/12 A kérdező kommentje:
Igen segítettél! Köszönöm szépen.
2008. okt. 16. 14:42
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
én nem mertem spirált kérni. lehet, h szerencsétlen családom van, de édesanyám és unokanővérem szervezetében is elvándorolt a spirál, nagyon komoly gondokat okozott. édesanyám terhes lett mellette, unokatesóm pedig életveszélyben volt. a dokim is egyre több gondot hall a spirállal kapcsolatban. de ez személyes tapasztalat, mások véleményét is meghallgatnám ezzel kapcsolatban. azóta fogamzásgátlózok. életemben először.
2008. okt. 16. 14:50
 4/12 A kérdező kommentje:

Én attól félek hogy meddőséget okozhat.

Viszont a hormonokat sem szeretném a kicsimnek adagolni.

2008. okt. 16. 14:57
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Az tény, hogy vannak ilyen "balesetek" (nálunk az édesanyám 20 évvel ezelőtt spirál mellett lett terhes, plussz egy pár éve "eltűnt" a spirálja), viszont szoptatás mellett szerintem ez a legjobb. Egyébként azt elfelejtettem írni, hogy felhelyezés után pár héttel vissza kell menni kontrollra, ahol megnézi a doki, hogy minden rendben van-e, illetve, hogy a megfelelő méretűt sikerült választani.
2008. okt. 16. 15:01
 6/12 anonim ***** válasza:
Na arról nem hallottam, hogy meddőséget okozhat és a tájékoztatójában sem olvastam... Honnan van ez az infó?
2008. okt. 16. 15:02
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
tutira nem okoz meddőséget. ettől nem kell tartani. azt viszont nem ajánlom, h császár után spirált rakj fel. ilyenkor még nem jött rendbe ott bent a szervezet. én várnék minimum fél évet, ha mégis -e mellett döntenél. ( az első válaszoló voltam.)
2008. okt. 16. 15:18
 8/12 anonim ***** válasza:
bocsi. a 2.
2008. okt. 16. 15:18
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 6 évig volt fent a spirál, februárban szedettem le és júniusban terhes lettem, tehát nem okozott meddőséget.

Arról nem is beszálve, hogy anno 2500 forintba került, míg 6 évnyi bogyó kicsit többb lett volna

Ja és a ciklusaim is beálltak 28 napra, talán a vérzésem lett egy kicsit erősebb.

2008. okt. 16. 18:34
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is megkérdeztem a dokit a spirálról, azt mondta, hogy azt kb. 7 évre szokták feltenni, ha kevesebbre akarom, nem nagyon érdemes. Persze felteszi, ha akarom. Azt is mondta, hogyha akarok még gyereket nem javasolja. Önmagában nem okoz meddőséget, de gyakori tőle a petefészekgyulladás, ami viszont okozhat gondot a teherbeeséssel. Úgyhogy engem lebeszélt róla.

Felírt viszont valami fogamzásgátló tablettát. Azt mondta, hogy mivel a szoptatás alatt a tejserkentő hormon valamennyire véd, ezért nem kell túl erős hormontartalmú tabletta, és ez a gyenge bogyó nem megy át a tejbe. Hiszi a piszi, én nem szedtem be. Óvszerezünk, szerintem ennyit ki lehet bírni a saját és a baba érdekében.

2008. okt. 16. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!