Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mindkét cicit egy szoptatás...

Mindkét cicit egy szoptatás alkalmával, vagy csak az egyiket?

Figyelt kérdés

7 hetes a Kislányom. Ha egyből adok neki, az is elég, ha kettőből azt is elfogadja, és szívja is. Hallom ahogy nyel, na meg persze láthatóan megkönnyebbül a cicim.

Van mérlegünk, de az se ad útmutatást. Mert hol 100 gramm környékén, hol 150 környékén eszik.

Nem lesz baja ha mindkettőt megkapja? Nem tudja magát túlenni?

Gyarapodunk szépen, bár nem rohamos tempóban. Túl sok kakink van, hamar emészt a kis drágám.

2010. máj. 17. 15:32
 1/6 xStefix ***** válasza:
100%

1. Ahogy neki és neked megfelel. Ha egyszerre két mellből szoptatsz, akkor arra az egyre figyelj, hogy jól ürítse ki az elsőt és csak utána kerüljön át a másikra, így biztosan kieszi a hátsó tejet is. (Kisebb korban még nem biztos, hogy azért engedik el az elsőt, mert teljesen kiürült, lehet, hogy csak elfáradtak, megunták ill. belealszanak a szopiba. Ilyenkor kézzel is ellenőrizd, hogy tényleg "üres"-e a mell.)

2. Nem lesz semmi baja, ha két mellből szopik - már ha a fentire odafigyelsz.

3. Anyatejjel nem lehet a babákat túletetni! A tej annyira jól emészthető, hogy már 2 óra elteltével szinte teljesen kiürül a gyomorból.

2010. máj. 17. 15:43
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Azt tanácsolják a könyvek,védőnő általában,hogy egyszerre csak 1 cici!Én mióta szoptatok mindig mind a kettőből!Nekem ez vált be,soha nem volt hasfájós és nem volt semmi baja!Szerintem ahogy nektek jó!A kisfiam 18 hónapos és még mindig szopizik!!!:)))
2010. máj. 17. 15:47
 3/6 xStefix ***** válasza:

Átlagos bendőjű újszülötteknél általában elég szokott lenni 1 is, sőt, nagyobb korban viszont gyakori, hogy kérik a másikat is. Növekedési ugrásnál is célszerű legalább átmenetileg váltani, hogy gyorsabban nőjön a mennyiség.

Figyeld a babád és majd meglátod, mikor hogy jó.

2010. máj. 17. 16:21
 4/6 anonim ***** válasza:

Annyit adj neki, amennyit kér. Ha két ciciből kér, akkor kettőből. Egyre figyelj csak: ha kettőből adsz, legközelebb a második cicivel kezdd a kínálást.

Én sajnos üvegből etetem lefejt tejjel, mert nem szopik. Hol 40 milit eszik a 8 hónapos fiam, hol 130-at, mikor mekkora az étvágya. Nagyjából 8x eszik egy nap, éjjel is felkelt, még nem alussza át az éjszakát. Van mérlegünk nekünk is, ez azt mutatja, hogy minden nap hízik pár dekát. 3 kilóval született, mostanra már 5 kiló. :-)

Az anyatej 1-1,5 óra alatt kiürül a gyomorból, nagyon könnyen emészhtető. Persze, hogy sok kakis pelusa van a kicsidnek. :-) Hiszen nem tápszeres baba.

2010. máj. 17. 16:30
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a jótanácsaitokat..........megfogadom.
2010. máj. 17. 17:42
 6/6 anonim ***** válasza:

az én babámnak általában elég 1 is, de ha nyűglődik, rángatja, pityereg, és nem hallom, hogy nyelne, akkor kapja meg a másikat. általában ez este fordul elő, gondolom addigra kevesebb van. de max. hetente 1-2 alkalommal. nekünk így jó, rendesen megy a súlya is.

ha odaadod a másikat is, arra figyelj,hogy előtte ürítse ki az elsőt, akkor nem lesz belőle baj. állítólag anyatejes baba nem tud túl sokat enni, bár én is láttam már 10 kg-os 5 hónapost...

2010. máj. 17. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!