Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Elválasszam, vagy mit csináljak?

Elválasszam, vagy mit csináljak?

Figyelt kérdés
8.5 hós a lányom...tápszerrel pótolok 6 hós kora óta, mert már nem gyarapodott, nem aludt rendesen, nagy tesó mellett kimerültem, nem tudtam neki elég tejet termelni, ezért azóta reggel este tápszert kap szopi mellett....egyébként cumival alszik el, de 23.00 korul megébred, cicizni nszeretne, pedig lefekvés előtt bever 250 ml tápszert, tehát tuti nem éhes, vizet nem is fogadja el...ebből kiindulva nem adom oda neki, de akkor meg óránként kel, egész addig míg hajnalban elfáradok és akkor odaadom neki, mert akkor már valóban szomjas/éhes lehet....de sok értelme emnek sincs mert 6kor már éhes és inná a tápszert....szóval érdemi mennyiséget nem szopik, mégis nyuszog a szopizás után éjjel....jó ideje nem adom neki oda hajnalig mégse szokik le róla szóval nem tudom mit tehetnék még, talán ha teljesen elválasztanám akkor is óránként kelne? tuti.hogy nem egyéb okból kel, mivel ezt csinálja 3 hónapja, és ha odaadom neki a cicit mondjuk éjfélkor akkor szív 3-at 4et rajta és boldogan alszik hajnal 3ig, akovetkezo 3-4 szívásig...
2017. máj. 27. 01:28
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem ad neki lehet csak a közeledben akar lenni, hiányzol neki stb
2017. máj. 27. 02:55
 2/4 anonim ***** válasza:

a szokás hatalma :) nyugtatja őt ha cicizhet, nem éhes, hiányzol neki... bár ebben az esetben ha dajkálod, meg kellene nyugodnia. én a helyedben megkérdezném a védőnőt és/vagy a gyerekorvost.

amugy szerintem az elvalasztas nagyon nehéz lenne neki így, hogy az estirol sem tud leszokni. illetve azert mert nem vagy eleg következetes -persze, tudom, nagy úr a fáradtság, de persze hogy próbálkozik, tudja hogy előbb-utóbb ugyis beadod a derekad... ha tobb napon héten át nem kapja meg, abbahagyja...

2017. máj. 27. 06:21
 3/4 A kérdező kommentje:
azert nem vagyok kovetkezetes mert ha a hajnalirol levalasztom, gyakorlatilag vegleg elvalasztom...ezert tettem fel a kerdest...hogy legyek e kovetkezetrs (mert akkor nagyon is az tudok lenni) es valasszam e le...szoval mit tennetek a helyembe. azt konnyu mondani hogy szoptassam meg, de az az igazsag hpgy a kicsi sokkal akaratosabb mint a nagy, a naggyal konnyen ment ez a dolog, es lattam eleg sok akaratos kisgyereket a kornyezetemben, akiknel minel tovabb vartak a szulok annal nehezebben ment az elvalasztas...szerintem most serulne legkevesebett, mert most ugye massal van elfoglalva, nagyon gyorsan fejlodik stb nyilvan morcos lenne parnapig de talan most még konyebb...csak hat sajnalom is őt, a magyot egy eves koraig szoptattam, ugy erzem nem fer a kicsivel szemben hogy őt elvalasztom, de most mar 9 honapos, es en 3 eve nem aludtam gyakorlatilag egyben 3 oranal tobbet, es ez az egesz nem ehseg csak komfort, az olelest dajkalast boven megkapja nap kpzben is (es persze ejjel is mindig felveszem ha sir vagy odaulok fogni a kezet szoval nem hagyom magara)
2017. máj. 27. 07:04
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem ne legyél következetes. A babád téged akar, valószínűleg pont azért éjszaka, mert akkor tuti nincs ott a nagytesó, csak az övé az az idő. Óránként kelni mindkettőtöknek fárasztóbb, mint egyszer megszoptatni 11-kor.

Egyébként az én babám is csinálta ezt egy darabig, sőt ő nem aludt rendesen 1 éves koráig. Azt hittem már sose lesz vége, de az egy éves szülinapján úgy döntött, hogy innentől átalussza az éjszakát. Már két hónapja alszunk, hihetetlen. Persze nem tökéletes, de rettentő sokat javult.

2017. máj. 27. 07:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!