A szoptatás tényleg fogyaszt?
Én 22 kilót szedtem fel.Hol lemegy,hol feljön 1-2 kiló szülés óta.Majd akkor megy le sok,amikor rohangálsz a gyereked után.
Amúgy ha megpróbálsz kevés szénhidrátot bevinni szopi alatt és sok zöldséget gyümit eszel,akkor tényleg hamar levándorolnak a kilók.Sajna a lányom nagyon hasfájós volt,így nálam a gyümölcsszezon az úgy ah volt szinte teljes egészében kimaradt.Mire kinőtte addigra meg vége lett.
KÉszülj fel lelkiekben,h majd meg fogsz veszni mindenért,ami édes.Én is legszívesebben csokit ennék mogyorókrémmel...
2008. okt. 15. 08:50
A szakirodalom szerint naponta plusz 600-800 kalóriát éget el az, aki szoptat. Én 8 hete szültem, és 12 kilóval vagyok kevesebb, mint szülés előtt. (persze ebben a baba súlya, a méhlepény, a magzatvíz is benne volt) Hallottam olyanról is, aki hízott szoptatás alatt. Ez is egyénfüggő szerintem.
2008. okt. 15. 08:52
3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Lassan kiderül, elég sokat szedtem fel, 17 kilót, remélem lemegy. Majd odafigyelek azért, meg egyenlőre csak reménykedem, hogy tudom majd szoptatni. Sok boldogságot a babákhoz Nektek!
59 kg-voltam mikor terhes lettem. Szülésig 12kg szedtem fel. Most 15 hetes a kislányom és újra 59kg vagyok. Már 2 hónapos volt mikor 60-at nyomtam.
2008. okt. 15. 09:48
13 kg szedtem fel, 8 hét alatt lement 11 kg, még 2 van rajtam.
2008. okt. 15. 10:29
Szia! Az én kisfiam 5 hónapos, 25 kg-ot híztam a terhesség alatt és már csak 5 kg van rajtam úgy, hogy azon küzdök hogy ne menjen le rólam több. Épp tegnap kérdeztem én is itt hogy mit lehet tenni a fogyás ellen, szoptatás alatt (mert én meg nem szeretnék többet fogyni) de a válaszokból kiderült, hogy semmit. Úgyhogy nyugodj meg biztos fogyni fogsz (ha mégsem légyszi írd majd meg hogy csináltad)!Egyébként az első gyerekkel 18 kg-ot híztam és 1 hónap alatt 22 kg-ot fogytam.Nyugi biztos le fog menni!
2008. okt. 15. 10:51
7/10 anonim válasza:
Szia! Én 10 kilót híztam a terhesség alatt. Most 3 hetes a kisfiam és 15 kg-al vagyok könnyebb, pedig egész nap eszek. Nagyon sok energiára van szüksége a szervezetnek a tejtermeléshez.
2008. okt. 15. 12:11
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, akkor tényleg fogyaszt, remélem nem én leszek a kivétel.
Hát sajnos engem nem fogyaszt, pedig már 7 hónapja szoptatok. 60 kilóval lettem terhes, és a terhesség alatt 18 kilót híztam. A szüléssel lement rólam 7 kiló, majd utána még 3 kb 1 hónap alatt. Azóta viszont semmi, pedig nem zabálok, odafigyelek arra, hogy mit eszem, és mégsem fogyok semmit.
2008. okt. 15. 14:04
Sajnos nekem sem! 68 kilóval szültem, most 74 vagyok :( .
Pedig a 8,5 hónapos kislányomat még most is napi 6-8szor szoptatom. Nekem ő a 4. babám, és én mindegyik szoptatásnál többet híztam, mint a terhesség alatt... pedig figyelek mit eszem! (és a 4 gyerek mellett nem is lustálkodom :)) Amint abbahagytam a szoptatást, 1-2 hónap alatt magától lement akár 15 kiló is.
2008. okt. 15. 15:24
Kapcsolódó kérdések: