Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi baja lehet az antibiotikumo...

Mi baja lehet az antibiotikumos tejtől?

Figyelt kérdés

Éjszaka a 15 hónaposom leesett az ágyról, nagyon elkezdett sírni én meg félálomban automatikusan cicit adtam neki-

Már visszaaludt mikor eszembe jutott hogy délben vettem be az Azi Sandoz (500gm) első tablettáját, amire a fogorvos azt mondta hogy bár ha a gyerek beteg van hogy ő is kap antimbiotikumot, de mivel ez elég erős inkább ne szoptassak amíg szedem. Kb 5,5 óra telt el azóta, egyenlőre azon kívül hogy nagyon szopizni szeretne nem tűnik úgy hogy bármi baja lenne

Megnéztem az e-lactancia.org-on a hatóanyaga besorolását, a nagyon alacsony rizikójúak közé sorolja és azt írja róla hogy biztonságos mellette szoptatni.

Van esetleg valaki azi szedte ezt szoptatás alatt?

Vagy milyen tünetekre kell figyelni ha esetleg valami bajt okoztam ezzel?

2017. máj. 6. 07:57
 1/6 anonim ***** válasza:
49%
Az immunrendszere gyengülhet tőle. Nem lesz tünete, max ha megbetegszik, nem hát majd az antibiotikum. De ehhez nem egyszer kell megszoptatni úgy, hogy te antibiotikumot szedsz, úgyhogy nem kell aggódni. Semmi baja nem lesz
2017. máj. 6. 08:02
 2/6 anonim ***** válasza:
52%

Mi a kerdes ha megkerested az lll oldalan ?

Ha ott azt irjak biztonsagagos akkor az.

2017. máj. 6. 08:58
 3/6 anonim ***** válasza:
65%

Elso valszolo oltari nagy baromsagot irt.

Az lll oldal mervado, semmi baja nem lesz. A legtobb antibiotikum szedheto terhesseg es szoptatas alatt is. A fogorvosnak ezt nem tisztje tudni, max o is meg tudja nezni, ennyi.

2017. máj. 6. 09:28
 4/6 anonim ***** válasza:
29%
A harmadik válaszoló menjen vissza az általános iskolába értő olvasást tanulni, az édesanyját pedig kérje meg, hogy adjon neki leckét jomodorbol
2017. máj. 6. 09:52
 5/6 A kérdező kommentje:

Nem, az lll oldalán nem találtam választ a kérdésemre, ott csak annyi van hogy vannak antibiotikumok amiket lehet szedni, de engem kifejezetten az enyém érdekelne és hogy mi baja lehet tőle

Sajnos a gyerekorvost már nem értem el mikor felírták a gyógyszert, hétfőre meg már el is fog fogyni.. Félek hogy ez a pár nap miatt elapad a tejem egyébként (tudom, már nem létszükséglet és a fiam is nagyrész elalváshoz kérei), fejni próbáltam, de csak kevés jött ki :/

2017. máj. 6. 10:26
 6/6 anonim ***** válasza:

Pl.: a gyógyszer tájékoztatóján található bármelyik mellékhatás jelentkezhet nála is.

Nálunk ez volt.

Nem ezt a gyógyszert szedtem, de szintén szoptatás alatt szedhető antibiotikumot, sőt a gyereknek is ugyanazt írta fel az orvos azzal (kisebb dózisban), hogy ha nem javulna, adjam (mindketten betegek voltunk).

Egyelőre csak én szedtem, mellette megszoptattam, de rögtön "kiütötte".

Ment a hasa, fájt a hasa, sírt hasfájósan.

Hozzáteszem még kisebb volt, 6 hónapos.

2017. máj. 6. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!