Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha tejet iszom és nem fáj...

Ha tejet iszom és nem fáj tőle a babám hasa akkor ihatom?

Figyelt kérdés
Mármint nem allrgizál vagy más hátránya nincs-e. Csak mert mindenki azzal kezdi, hogy mit ne, hogy tejet max. fél litert de inkább semennyit. Csak úgy, mint a többi tejtermék.
2010. máj. 12. 19:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
64%

Én mikor többet ittam akkor pöttyös lett a babám:(

Szóval a fél liternél többet szerintem ne.

2010. máj. 12. 19:41
 2/13 anonim ***** válasza:
48%
Nyugodtan igyad. Én napi 2-3 litert is megittam,amikor szoptattam.Nem lesz semmi baja tőle a babádnak.Csak ma divat mindenre azt mondani,hogy árt a piciknek.
2010. máj. 12. 19:42
 3/13 A kérdező kommentje:
Nekem is mondták, hogy a tejtől pöttyös. Nem ittam és pöttyös maradt. Rákérdezetem a doktornőtől, hogy akkor most milyen tejtől pöttyös a fiam, mire mondta, hogy az anyatej kifolyik a szájból, nyállal keveredve és ettől pöttyös a szája körül. Én is úgy hallottam, ahogy kedves első írta, hogy pöttyös lehet tőle. De tényleg elbizonytalanodam. Nekem annyira fura ez a felfogás, hogy majdnem semmit sem szabad enni/inni, mert fájhat a hasa, allergizálhat, pöttyösödhet. Az a fura, hogy külföldön még a K betűs ételeket sem tiltják, kizárólag a fok és a vörös hagymát.
2010. máj. 12. 19:47
 4/13 anonim ***** válasza:
69%

Érdekes, mert én meg pont nem bírtam meginni a tejet sem a terhesség, sem a szoptatás alatt.

Szerintem ha a szervezeted nem tiltakozik ellene, akkor igyál nyugodtan annyit, amennyi jólesik.

2010. máj. 12. 19:50
 5/13 A kérdező kommentje:
Én is csak néha-néha innék, inkább pl. a tejbegrízt kívánom illetve egyéb tejtermékeket.
2010. máj. 12. 19:53
 6/13 anonim ***** válasza:
71%

1.vagyok.

én is megiszom s reggeli és esti kakaóm,meg persze tejbegrízt is eszek, de mértékkel.Sajnos az én babám érzékeny, még akkor is pöttyös volt mikor zserbót ettem a diótól.

De az egész teste. Amúgy én minden mást eszek.

2010. máj. 12. 19:58
 7/13 anonim ***** válasza:

én mindent eszek, amit szeretek, de arra odafigyelek, ha tejet/kakaót iszok, akkor ne legyen több fél liternél.

A pöttyök a babádon pedig lehetnek a te hormonjaidtól, mivel szoptatod.

2010. máj. 12. 20:00
 8/13 anonim ***** válasza:
56%
Én rengeteg tejet iszom, mégsem pöttyös a babám.
2010. máj. 12. 20:17
 9/13 anonim ***** válasza:
56%
Nekem azt mondta a védőnő,hogy napi fél liter tejet ihatok,de azt is kétszerre fogyasszam el.Nálunk semmi gondot nem okozott,nem fájt a hasa,nem is pöttyösödött.
2010. máj. 12. 21:04
 10/13 anonim ***** válasza:

A tejallergia kialakulhat már attól is, hogy az anyuka sok tejet iszik. Állítólag. Ezért tanácsolják a védőnők, hogy ne igyunk túl sok tejet, és ne együnk sok tejterméket.

Én lázadok, remélem nem lesz baj belőle, de imádom a tejet!

2010. máj. 12. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!