Doki szerint válasszam le?
Sziasztok! Segítsetek!
Ma voltam nőgyógyásznál, és szerinte le kell választanom a 3 éves lányomat a ciciről.
Csak az egyik mellből cicizik 2 éve már, így a másik mellem már már teljesen becsomósodott, fáj. Írt fel apasztó gyógyszert is. Még nem váltottam ki.
Naponta 3-4x cicizik.
Ti mit tennétek?
Ne haragudj, de én sem értem, miért szoptatod még mindig. Ezt már nem a gyermek kívánja, te nem vagy képes megszakítani a meghitt kapcsolatot. Nézd, a pici már elég nagy, neked pedig fájdalmaid vannak. Szerintem itt lenne az ideje abbahagyni.
Off. Egyik ismerősöm 3 és fél éves koráig szoptatta a gyerekét. Nálunk voltak, a pici ebédre jó ízűen betolt 2 adag töltött paprikát, uzsira ette a süteményt, gyümölcsöt stb. Majd a nő hazavitte az esti szoptatásra...Nekem nagyon fura volt, hogy egy kisgyereket, aki már bőven eszik szilárd ételt, sőt imádja őket, este még rátapasztanak a cicire. Semmi szüksége nem volt rá.
Nem én vagyok az egyetlen,aki szoptat egy pár éves gyereket...
Nem provokáció. Egyébként megfogadtam a tanácsokat, és nem kapott cicit a lányom délután óta.
Már alszik. Kemény menet volt nemet mondani, volt hiszti, de öleléssel puszikkal elaludt.
Köszönöm a válaszokat!
1 napja nem ciciztünk. Nappal kérdezgette miért nincs cici,de aztán eltereltem a gondolatait. Ma már kevesebbet sírt érte.
Ne hallgass senkire. Ha neked nem okoz gondot a szoptatás akkor folytasátok bár az, hogy csak az egyikből szopizik az tenyleg nem jó.
Ha úgy döntöttél,hogy leválasztod kérlek próbáld minél humánosabban csinálni. Hiszen olyan fontos neki és lehet nem érti meg, hogy egyik nap még lehetett másik nap már nem. Beszéld meg vele. Mesélj neki egy mesét arról, hogy a nyuszi jött és elvitte a tejcsit más kisbabának vagy valami hasonló mesét.
Sok sikert kívánok neked.
Kedves utolsó, köszönöm szépen a válaszod.
Elmeséltem neki, hogy beteg lett a cici, és meg kell gyógyulnia most már. Persze volt sírás elsőnek,de anyum is eljött és segített vigasztalni. Ő is elmondta neki, hogy már nagy lány. Két napja nem ciciztünk már, még mindig rákérdez néha, hogy meggyógyult e a cici,de nem sír érte. Én szedem a gyógyszert. A másik is bedurrant, mind kettő fáj :D de csak elapad a tejcsi hamar.
Utolsó válaszadó vagyok.
Megkönnyeztem amit írtál.
22 hónapos a kisfiam igény szerint szoptatom, nagyon ragaszkodik hozzá. Élvezem minden percét, tudom nem tart sokáig.
Ez egy olyan rövid időszak, szóval én kitartó vagyok és meglátom hogyan alakul. Szeretném ha magától választodna le de lehet én is hasonló helyzetbe kerülök.
Nagyon ügyes akkor a kislányod megértette.
És légy büszke magadra, hogy ilyen sokáig szoptatál. Ez egy örök kapocs köztetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!