Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van még remény, hogy újra...

Van még remény, hogy újra legyen tej a bal mellemben is?

Figyelt kérdés

Lányom két hónapos, csak anyatejes. Szépen fejlődik egyenlőre, nincs semmi gond a szopizással.

Viszont elkövettem egy hibát amit nem tudom, hogy helyrehozhatok e még. Mindig is sokkal több tejem volt a jobb mellemben, ezért pár hetes kora óta amióta több tejet igényel, csak a jobb cicimre rakom. Ez eddig elég is volt neki, bár néha úgy érzem, hogy tudna többet is enni, de már nem jön. Ilyenkor áttenném a balra, hogy teljesen jól lakjon.Sajnos közben a bal mellemben teljesen elapadt a tej, amikor a szopi közeledtével a jobb cicim már duzzadt, a bal akkor is lötyi. Félek, hogy idővel nem lesz elég neki az egy cici.

Próbáltam mellszívóval néha-néha rásegíteni ( nem rendszeresen), akkor is alig jött 5-10 ml. Próbáltam, hogy a szopit a bal cicivel kezdem, de látom, hogy csak kínlódik szegényke mert gondolom csak cseppek jönnek. Jól el is fárad bele és gyakran be is dühödik.

Vissza tudom még hozni a tejtermelést a bal mellemben is, vagy már késő? Mit csináljak? Járt már így valaki más is?

2010. máj. 11. 16:03
 1/5 xStefix ***** válasza:
78%

1. Szerintem rendszeresítsd a bal fejését! Akár a szopik után, akár soron kívül is. Ha a mechanikus nem az igazi, próbáld ki a kézi fejést (Marmet-féle módszer).

2. Ahogy írod, jelenleg nem működik, hogy ezzel kezded a szopit; ez önmagában nem baj. Egyelőre ne is erőltesd, akkor próbáld inkább, amikor már lesz benne valamennyi. Viszont minden szopinál tedd át a bal mellre is, amikor már kevésbé éhes, tehát elvileg türelmesebben próbálja! a) Ha ezzel megkínlódott és remélhetőleg kiette, akkor tedd vissza a jobbra, ha még kér. b) Ha netán abbahagyja a bal után (mert jóllakott vagy elment a kedve) és a jobbat nem eszi ki, akkor se aggódj. Vagy fejd ki a maradékot ebből is vagy majd legközelebb kiszopizza. De ebben az esetben számíts rá, hogy hamarabb meg fog éhezni, hiszen nem rakta tele a pocakját. (Sebaj, a gyakori ingerlés a jó!)

Az se világvége, ha így a jobban kicsit vissza fog esni a termelés, mert ha a bal végre újra működni kezd, akkor elég lesz a kettő együtt. Amíg ez be nem áll, addig viszont minden bizonnyal gyakrabban kell szoptatnod.

3. A lényeg, hogy a bal melled minél gyakrabban érje VALÓS inger! Tehát ne csak tej nélküli nyüstölés, hanem rendes tejleadó-reflex. Ha először 2 csepp, akkor annyi. Ha egyik nap 10 milit sikerül kifejned, akkor azt próbáld egész nap tartani; másnap jöhet a 20 milis cél és így tovább. Fokozatosan, türelmesen és kitartóan! Muszáj, hogy rendszeres legyen, csak így van esély a visszahozásra.

4. És mindezek mellett a többi praktika: no stressz, sok folyadék, pihenés és esetleg csodaszerek.

2010. máj. 11. 16:37
 2/5 anonim ***** válasza:
77%

Előző nagyon jól leírta! :-)

Én úgy csinálnám, mintha most szültem volna: a bal mellemet minél több és rendszeres inger érje. Pl minden szopi után fejem vagy 10 percig, amíg pár nap alatt fel nem szaporodik benne a tej. Prolaktin hormonod bőségesen termelődik az agyalapi mirigyedben, ez váltja ki mind a két melledben a tejtermelést, úgyhogy a bal számára is van még remény. :-) Ne add fel!

2010. máj. 11. 16:58
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindkettőtöknek a tanácsot, már el is kezdtem a fejést. Egyenlőre csak pár csepp jön, de megpróbálom rendszeresen csinálni, hátha lesz eredménye.

Ha növekedik a mennyiség, feltétlenül megírom.

2010. máj. 11. 22:08
 4/5 xStefix ***** válasza:
Hajrá, drukkolunk! :)
2010. máj. 12. 15:40
 5/5 anonim ***** válasza:
Hali!Én ugyan úgy jártam mint te.Én vissza tudtam "hozni" a bal mellembe a tejet,állandó fejjéssel,és hogy először a bal mellemből szopizott,utána raktam a másik mellre.
2010. máj. 14. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!