Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyi idős korukig esznek a...

Mennyi idős korukig esznek a babák 3 órábként? Csak szopizik, nem kap sem inni sem enni egyebet!

Figyelt kérdés
2010. máj. 9. 10:23
 1/8 anonim ***** válasza:
Durván 6 hónapos korukig. Igazából a hozzátáplálás elkezdésekor kezd csökkenni.
2010. máj. 9. 10:41
 2/8 anonim ***** válasza:
Hát ez változó. Az én kincsem 6 hónapos korig csak szopizott, az 5.hónap fele már csak 3,5-4 óránként, de ahogy elkezdtük a hozzátáplálást akkor már megint gyakrabban,mert úgy próbáltam igazítani,hogy reggeli 7:00-kor, tízórai 10:00-kor ebéd 13:kor, uzsi 16:kor vacsi 19:30-kor,ezt szinte ugyanúgy 3 óránként van, annyi különbséggel, hogy éjjel nem evett.
2010. máj. 9. 10:41
 3/8 anonim ***** válasza:
Elvileg nekünk, felnőtteknek is olyan időközönként kellene táplálkoznunk, ahogy az utolsó hozzászólü leírta, az lenne az egészséges. :) Szóval a válasz: elég sokáig. :)
2010. máj. 9. 14:00
 4/8 xStefix ***** válasza:
100%
Ha fél évig kizárólagosan szoptatod, akkor van rá esély, hogy addigra átvált a ritkább szopikra. Én úgy látom, ez olyan 4 hónapos kor körül szokott lenni. De sokan maradnak a 3 óránkéntinél (mi is így voltunk). Sőt, olyanról is olvastam, hogy a baba végig 2 óránként szopizott. Ez van, ők tudják. :)
2010. máj. 9. 15:36
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem a fiam most is néha 2és fél-3, néha 4 óránként eszik. Nálunk azon múlik, milyen tápláló kaját ettem, s ő ebből a tápláló tejből mennyit evett....
2010. máj. 10. 18:34
 6/8 anonim válasza:
HÁT EZ NAGYON GYEREK FÜGGŐ,ÉS A TEJED LAKTATOSÁGÁTOL FÜGG.CSAK AZ ÉN TAPASZTALATOM UTÁN TUDOM AZ MONDANI,HOGY AMIKOR MÁR NEM ELÉGITI KI ATEJED AGYEREK ÉSÉGÉT,PL NYUGTALAN,NEM ALSZIK RÁGJA AZ ÖKLÉT AKKOR POTOLNOD KELL. AKKOR MÁR MEG NÖVEKEDHET EZ AZ IDŐ.EGGYRE VIGYÁZZ NE ES ABBA HIBÁBA,HOGY ESTE MEG TÖMÖD,CSAK ÁRTASZ NEKI LASSAN VÉGIG ALUSSZA AZ ÉJSZAKÁT.KB3. HONAP UTÁN. DE ADDIG 3ÓRÁNKÉNT
2010. máj. 16. 12:45
 7/8 xStefix ***** válasza:
Ha a tej "nem elégíti ki a gyerek éhségét" (bár nem tudom, ez alatt mit kell érteni), akkor sem kell pótolni, hanem gyakrabban szoptatni, így több tej termelődik.
2010. máj. 17. 12:07
 8/8 anonim ***** válasza:

Fiunk 7 hónapos koráig csak anyatejen élt.

2 hétig 3 óránként,majd 4 óránként szopott( jó sokat )1 hónapos korától este10-reggel 6-ig aludt,tehát kihagyott egy szopizást.Napi 5x evett,egészséges,fejlett,okos gyerek.

2010. máj. 17. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!