Sós lett a tejem, de miért?
De bizony beindul a fejéstől. Tessék utána olvasni. Afrikában, ha az anyával történik valami, akkor akár a nagymama is át tudja venni a szoptatást anélkül, hogy szülne, ha gyakran mellre rakja a gyereket. A testünk csodája.
A sós ízt nem tudom. Olyat ettél, meg fog jönni, ezek ugrottak be.
Wow, hat koszonom ma uj infoval gazdagodtam! Nem tudtam de jo tudni!
Allitolag a kajatol amit eszel is fugg az ize. Enyem amolyan edeskes de picit sos is volt, a ketto kozott..
Ugyan nem vagyok tapasztalt ebben, de szerintem errefelé igen kevesen tapasztaltak ilyen téren.
Én hallottam erről, még arról is, de az a véleményem, hogy attól függetlenül, hogy beindul a tejtermelés valamennyire, nem lesz ugyanaz mint szülés után. Más a folyamat. Szülés után és terhesség alatt jó adag hormonlöket van, ami ilyen esetben nincs meg. Szerintem a tej minősége, összetétele nem lesz pont ugyanolyan mintha szülés után indulna meg a tejtermelés.
Azért lehet sós, mert mondjuk nincs laktóz szintézis az emlőmirigyekben. Hogy a laktóz szintézishez mi kell, azt nem tudom, de elképzelhető, hogy más hormonális háttér miatt nem termelődik elég, hiszen nálad nem volt placenta, ami jelentős mennyiségű ösztrogént és progeszteront termelt volna, és aminek leválása beindítja a tejtermelést.
A fejéstől megemelkedett a prolaktin szinted, amitől váladék ürül a melledből, de hogy ez anyatej-e az nem biztos.
Viszont ha korábban édes volt, anyatejszerű, akkor most valamiért leállt a laktóz szintézis, felhígult a tej, tehát apad sajnos. A fejés hosszú távon sajna nem tudja fenntartani a tejtermelést, ebben viszont mér saját tapasztalatom van. Nekem elapadt mikor már csak fejtem. Nem tudom mikor kapod meg a babát, ha hamar, akkor talán az segíteni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!