Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit csináljak? A jobb mellembe...

Mit csináljak? A jobb mellemben kevesebb tej van és nezehebben is tudja kiszopizni a babám.

Figyelt kérdés

Sokkal tovább tart neki azt a mennyiséget kiszívni, mint a másik mellemből. Nem is nyel minden szívásnál. És nem is szívja ki mindet, mert már elfárad és bealszik. Ki szoktam fejni után és még 20-30 ml jön, ő kb. 40-50 g-ot szív ki.

Félek, hogy így el fog apadni a tej a jobb mellemből. Még csak 12 napos a fiam.

Fejni egyébként milyen gyakran kell, úgy hogy azt nem szeretném neki adni, ha nem muszáj (még eszik a másikból hozzá), inkább lefagyasztom.

2010. máj. 6. 11:28
 1/3 anonim ***** válasza:
Sajnos ez igy van, van minden babának kedvenc melle és az egyikben általában kevesebb a tej. Nálam a jobb mellben 130-140 ml is van, mig a balban a maximum a 70 volt eddig. Az én kisfiam 2 hónapos, amig elég volt neki egy mellből én addig fejtem a másikból és én is fagyasztottam le. Most már 2 mellből szopizik, de utána csak akkor fejem ki, ha érzem, hogy még van benne bőven, mert feszül. Azt tudom,hogy én is próbálkoztam az elején sokszor a bal mellemre tenni, hogy nehogy elapadjon, de nálam is ez volt a helyzet, hogy elaludt rajta, sokáig szívta. De akkor se add fel, 4 hétig én is kitartóan csináltam, volt hogy csak 10 ml-t szívott ki, de gondoltam inger akkor is éri, legalább nem apad el és utána mindig kifejtem. Igaz, hogy olyan rengeteg mennyiség nincs benn, de legalább nem apadt el és most már szépen és gyorsan szopizza a balt is. Kitartást és sok tejcsit kívánok!!!
2010. máj. 6. 11:46
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Nem adom fel, fejek és gyakran ráteszem majd a babát. Remélem idővel több lesz és jobban jön majd belőle a tej.
2010. máj. 6. 13:34
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem a balt első perctől kezdve nem fogadta el hasonló okok miatt, most 5,5 hós és caak egy mellből szoptatom, a balt lefejem, eleinte napi háromszor, most napi kétszer és nem csökkenr benne a tej mennyiség. Csak elvétve teszem a balra.
2010. máj. 6. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!