Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig tart a hathetes fejlődé...

Meddig tart a hathetes fejlődési ugrás?

Figyelt kérdés
A babám már negyedik napja kétóránként kér enni, éjjel-nappal. Mivel nem szopik, hanem fejem neki, ez eléggé kimerítő. Meddig tarthat ez? Régebben óraműpontossággal háromóránként kért enni...
2010. máj. 4. 11:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem tart tovább két-három napnál. Nálad az lehet a baj, hogy fejed és nem szoptatsz. Szoptatásnál a baba akkor is szivja amikor már nem jön semmi belőle és ezzel is serkenti a tejtermelést. Fejéssel lehet hogy sokkal több időbe telik megnövelni a mennyiséget.
2010. máj. 4. 16:00
 2/6 A kérdező kommentje:

A tejmennyiséggel nincs baj, mert annyi a felesleg, hogy le is adok belőle. Ráadásul szinkronban vagyok a babámmal: ha ő kétóránként eszik, akkor én kétóránként fejek.

Csak nagyon fárasztó minden két órából egyet ébren tölteni, fejéssel, etetéssel és mosogatással...

2010. máj. 4. 17:10
 3/6 anonim ***** válasza:
ha ilyen sok tejcsid van miért 2 óránkánt eszik a babád.Mennyit eszik?Ha nem vagyok indiszkrét miért fejed szopi hejett?Amúgy nálam is 2 napig tartott ez az ugrás.
2010. máj. 4. 19:47
 4/6 A kérdező kommentje:
Azért fejem, mert nem szopik, sajnos. :-( Már mindent megpróbáltam, de semmi. A kórházban cumizavaros lett. :-( Nem miattam, én szoptatni akartam, de végül fontosabb lett, hogy a sárgaságból felgyógyuljon, az inkubátorból kikerüljön és elkezdjen hízni, mint hogy mindenáron ciciből szopjon. Egy alkalommal 80-110 között eszik.
2010. máj. 4. 20:13
 5/6 anonim ***** válasza:
Az én kislányom a korára került tüdőgyulladás miatt mikor megszületett 8 napig csak cumisüvegből evett.6 hetes volt mikor én bekerültem a korházba és ő ittholmaradt megint cumisüvegből kapott enni 2 napig.A korán azt mondták hogy etessem meg és következő etetés elött fél órával rakjam cicire.Megtanult szopizni.Próbáld ki ha nem nagyon éhes nem üvölt nem vesztesz semmit.Lehet csak a te közelséged hiányzik neki:)
2010. máj. 5. 14:10
 6/6 anonim válasza:

Pontosan így jártunk mi is. Én császáros voltam,és nehezen indult meg a tejem. A fiam besárgult, de nem annyira hogy inkubátorba kerüljön, de nagyon alvós volt a sárgasága miatt, és nem evett. Annyit raktam cicire, hogy egyen végre, hogy kisebesedett. Szerencsénkre haza engedtek minket,mert a mi kórházunkba cicin kívül sehogy se adtak enni a fiamnak, még ha sokat is veszített a súlyából. Nagyon kiborultam. De otthon elkezdtem fejni, és cumis üvegből adtam neki. Hamar vissza szedte a súlyát. A folyamatos fejés nekem is nagyon fárasztó volt, és össze vissza evett ő is. Ez majdnem 4 hétig ment. Utána meggyógyult a mellbimbómon a seb és minden nap 1szer 2 szer cicire tettem,mikor már jó éhes volt,és kinyomtam a bimbóra anyatejet,amit a szájához tettem és szépen lassan vissza szokott rá. Ne add fel a ciciztetést vissza tudnak szokni. Tudom nem könnyű mi is sokat szenvedtünk vele. Most már 7 hetes és csak cicizik 4 óránként.

Sok sikert, és kitartást!

2010. máj. 5. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!