Egy szoptatás hány kalóriát éget el?
Köszönöm! Ezek szerint, ha naponta 5x szoptatok, akkor csak a szoptatással 2500 kalóriát égetek el?
A napi kalóriabevitelem kb 1200-1500 kalória körül van. Nem fogyózom, csak egyszerűen ennyit kívánok. Naponta kb 5x eszem. Nemrég születem.
Akkor egyesek miért híznk mega szoptatás alatt?
"A tejelválasztás tényleges energiaigénye NAPONTA kb. 550 kcal." (Diétáskönyv)
Szoptatásonként ennyi nagyon durva lenne. Vagy 1 hét alatt elfogynánk vagy egész nap zabálnunk kellene, hogy fedezzük a szükségletet. De fogyózásra tuti módszer lenne. :D
Az 1200-1500 kalória szerintem elég kevés, próbálj meg kicsit rádolgozni. (Ez így annyi, mint egy laza fogyókúra napi bevitele.)
Én könnyű itthoni munkát végzek és még 2x szoptatom a 26 hós lányomat, így nekem a napi ajánlás 2000 kcal körül mozog. Szerintem nézz utána, hogy neked ez mennyi lenne, mert ha hosszabb időn keresztül ennél kevesebbet viszel be, a tejtermelés rovására is mehet vagy elkezdhetsz jojózni is. Az alapanyagcsere-értéked alá tilos menni, ha nem akarsz rosszat magadnak..
Reggel eszem 2 joghurtot, meg egy csomag jóreggelt kekszet, vagy két szelet vajkrémes-párizsis tastot. Délelőtt gyömölcs-zöldség, ebédre leves, meg husi-krumpli. Délután ismét gyümölcs-zöldség, és vacsira is eszem valami könnyűt.
Ennél többet nem tudnék, úgy érzem mindig tele van a gyomrom... Tejem is van bőven, már a 20 héttől...
Remélem nem megy a szoptatás rovására, mert nem diéta gyanánt eszem ennyit, hanem mert ennyit kívánok...
Bocsi, lemaradt, hogy 500 kalóriát éget, de naponta:)
Első voltam:)
Hát szerintem az, amit leírtál, több lesz, mint 1200-1500 kalória. Ha gondolod, nézz utána, rengeteg kalóriatáblázat van a neten.
Ha annyit eszel, amennyit kívánsz és igyekszel egészségesen étkezni, akkor szerintem minden rendben van/lesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!