Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Egy szoptatás hány kalóriát...

Egy szoptatás hány kalóriát éget el?

Figyelt kérdés
2010. máj. 3. 19:37
 1/7 anonim ***** válasza:
52%
Kb. 500.
2010. máj. 3. 19:41
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Ezek szerint, ha naponta 5x szoptatok, akkor csak a szoptatással 2500 kalóriát égetek el?

A napi kalóriabevitelem kb 1200-1500 kalória körül van. Nem fogyózom, csak egyszerűen ennyit kívánok. Naponta kb 5x eszem. Nemrég születem.

Akkor egyesek miért híznk mega szoptatás alatt?

2010. máj. 3. 19:47
 3/7 xStefix ***** válasza:
56%

"A tejelválasztás tényleges energiaigénye NAPONTA kb. 550 kcal." (Diétáskönyv)

Szoptatásonként ennyi nagyon durva lenne. Vagy 1 hét alatt elfogynánk vagy egész nap zabálnunk kellene, hogy fedezzük a szükségletet. De fogyózásra tuti módszer lenne. :D

2010. máj. 3. 20:07
 4/7 xStefix ***** válasza:
69%

Az 1200-1500 kalória szerintem elég kevés, próbálj meg kicsit rádolgozni. (Ez így annyi, mint egy laza fogyókúra napi bevitele.)

Én könnyű itthoni munkát végzek és még 2x szoptatom a 26 hós lányomat, így nekem a napi ajánlás 2000 kcal körül mozog. Szerintem nézz utána, hogy neked ez mennyi lenne, mert ha hosszabb időn keresztül ennél kevesebbet viszel be, a tejtermelés rovására is mehet vagy elkezdhetsz jojózni is. Az alapanyagcsere-értéked alá tilos menni, ha nem akarsz rosszat magadnak..

2010. máj. 3. 20:11
 5/7 A kérdező kommentje:

Reggel eszem 2 joghurtot, meg egy csomag jóreggelt kekszet, vagy két szelet vajkrémes-párizsis tastot. Délelőtt gyömölcs-zöldség, ebédre leves, meg husi-krumpli. Délután ismét gyümölcs-zöldség, és vacsira is eszem valami könnyűt.

Ennél többet nem tudnék, úgy érzem mindig tele van a gyomrom... Tejem is van bőven, már a 20 héttől...

Remélem nem megy a szoptatás rovására, mert nem diéta gyanánt eszem ennyit, hanem mert ennyit kívánok...

2010. máj. 3. 20:39
 6/7 anonim ***** válasza:

Bocsi, lemaradt, hogy 500 kalóriát éget, de naponta:)

Első voltam:)

2010. máj. 3. 21:47
 7/7 xStefix ***** válasza:

Hát szerintem az, amit leírtál, több lesz, mint 1200-1500 kalória. Ha gondolod, nézz utána, rengeteg kalóriatáblázat van a neten.

Ha annyit eszel, amennyit kívánsz és igyekszel egészségesen étkezni, akkor szerintem minden rendben van/lesz. :)

2010. máj. 5. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!