Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatas/tapszer kombinacio...

Szoptatas/tapszer kombinacio mukodhet? Mennyi ido szoptatas utan adjak neki tapszert?

Figyelt kérdés

2hetes a babam es ugy nez ki nincs eleg tejem. Minden alkalommal minimum 1orat szoptatom, de van,hogy 4-5orat is ,es utana meg sir,hogy ehes es amikor adok neki tapszert ugy issza,mintha nem evett volna semmit. Utana 3-4 orat alszik.

Amikor fejek, 20perc/mell fejessel kb 40ml jon le. Iszok teat,mindent, hogy legyen tejem,de sajnos ennyi van. Nagyon rosszul erzem magam miatta.

2016. dec. 21. 10:41
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez normális 2hetes babával. Ugyanez volt nekem is, egész nap cicin volt, mégis mindig éhes maradt. 1-2x adtam neki tápszert, amikor már nagyon sírt. Egyébként szoptattam és szoptattam egész nap. Be is indult a tejem utána szépen, mai napig kizárólag anyatejes, 4,5 hónapos. Ez a "szenvedés" egyébként 2-3 napig tartott így.
2016. dec. 21. 12:55
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem biztos hogy éhes.

Az ekkora pici babák nem tudják megkülönböztetni a hasfájást meg az éhségérzetet, mert mindkettőt ugyanott érzik.

És az is teljesen rendben van, hogy egy óra egy szopizás. És lehet hogy egy óra múlva kezdi elölről.

Én a helyedben felkeresnék szoptatási tanácsadót, és addig sem tápszerezném.

Nekem most három hetes a (negyedik) babám.

Van, hogy nyüglődik, még a cicin is, de ezeken át kell lendülni.

Hinni kell benne, hogy van elég tejed.

Ha tényleg nem lenne, azt a baba súlyfejlődése mutatni fogja.

Egyébként pedig azért nyakalja be a tápszert, mert az ömlik a cumiból, nem kell érte megdolgozni.

A szopizás az ilyen pici babáknak kemény fizikai munka.

Ha most tápszerezni kezded, könnyen lehet hogy pár nap múlva elutasítja a cicit, mert a cumisüvegből könnyebben jön, és teljesen más technika kell hozzá, így cumizavaros is lehet.

Rajtad áll, hogy merre viszed a dolgot, ha hosszú távon szeretnéd szoptatni, akkor csak cici+ szoptatási tanácsadó, hogy ő is megnyugtasson, hogy nem fog éhezni a babád, illetve ellát tanácsokkal, hogy mit hogyan csinálj.

Legjobbakat!

2016. dec. 21. 13:29
 3/4 anonim ***** válasza:
A La Liga Leche honlapon talalsz tanàcsadót, akik segítenek. Nekem is hamar válaszoltak.
2016. dec. 22. 09:24
 4/4 anonim ***** válasza:

Fordítva. :)

La Leche Liga

lll.hu

Vagy itt:

ibclc.hu

2016. dec. 22. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!