Crohn-gyógyszerek-szoptatás?
Sziasztok!
Crohn szindróma miatt eddig xsalazint és imurant szedtem. Most az orvosom atioprint írt fel, imuran helyett. Ennek a betegtájékoztatójába azt írták, nem szoptathatok. Van itt olyan anyuka, akinek van tapasztalata ezzel a gyógyszerrel? Reméltem, hogy fél évig legalább szopizhat a babám, de így..
Alap végzettségem védőnő, és ezért is és amúgy is nagyon-nagyon fontosnak találom a szoptatást. Ikreim vannak, igaz már nagyok, de 9 hónapig szoptattam őket. (Akkor sajnos maguktól abbahagyták...)
Viszont szinte alig voltak betegek, és az anyatej előnyeit nem fogod tudni mással pótolni. Tudom, hogy a betegséged sem gyerekjáték, felelőtlenség lenne ha csak a babára gondolnék és rád nem.
Viszont hallottam egy módszerről, ami nagyon súlyos crohnosokat is rendbe tudott már hozni. Szívesen megírom privátban, hogy mi az, ha kéred. Amellett bátran szopizhat a babád is, és közben te sem rontod tovább az egészségedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!