Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nagyon bukós baba, hogyan...

Nagyon bukós baba, hogyan etessem?

Figyelt kérdés

3 hetes a lányom, igeby szerint szoptatom, altalaban 2,5 orankent, de van h ennel ritkabban vagy epp surubben...mibden etkezes utan (es kozben) legalabb ugy 5 evokanalnyit kibukik...nem gyozom torolgetni. hol az orran hol a szajan jon, pedig nem erzem ugy h omlene a tejem...kozben horog szorcsog erolkodik nyogdecsel, de ha felveszem akkor se nyugszik meg, gondolom a pukik is zavarjak...probaltam ritkabban mellre tenni, de akkor meg sir 3 oran keresztul, nem lehet mashogy megnyugtatni...raadasul elaltatni se, csak cicin alszik el, se cumi se ringatas semmi nem valik be, ezert akkor is eszik ugye..most epp zoldes a szeklete, olvastam h az is a tuletetestol van. probaltam h csak egy mellbol szoptatom de az ugy keves neki, keri a masikat is.

a vedono szerint persze mindez teljesen normalis es majd elmulik. en meg aggodom vajon gyarapszik e, jovo heten viszem mérni. mit tehetnek még? az ágyát megdontottuk de igy is vegig hörgi az ejszakat, es mininum 3-4szer felebred es olyankor cicit is ker persze

2016. okt. 5. 06:07
 1/7 anonim ***** válasza:

Lehet Nutritont adni kevés lefejt anyatejjel keverve. Vénynélküli, támogatás nincs rá de rákérdezhetsz orvosnál.

Ha gázosodik is, elhagynám az összes tejszármazékot, mert bukás lehet tejallergia miatt is, az enyémnél az volt. Akkor kis mennyiség sem fér bele.

Egyébként az én babám többet bukott amikor túl sokat evett de egyébként is bukós volt, úgyhogy nem csak ezen múlik. Ezt meg csak úgy lehet kiküszöbölni, ha éhes megeteted, ha álmos máshogy altatod el. De ha bukós, akkor is fog bukni, én pl átlag 2-3x öltöztettem a fiam, ha félreértés miatt etettem feleslegesen meg 4-5 öltöztetés is kellett.

2016. okt. 5. 06:19
 2/7 A kérdező kommentje:
en ugy vettem eszre nem rosszabbak azok a napok mikor nem iszom tejet mint mikor iszom...
2016. okt. 5. 06:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Talán mert nem csak a tejben van tej, hanem szinte mindenben. Vaj, egyes felvágottak (igen!)...
2016. okt. 5. 07:06
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

Nem kell a bukástól ennyire félni, tényleg egy természetes jelenség a babáknál. Nekem mindkét fiam bukós volt, sose kaptak rá semmit, kinőtték maguktól. A nagyobbik egyéves korára, a kicsi most 8 hónapos, pár hete nem bukott egyáltalán, szerintem nála mostanra múlt el. Mivel a súlyuk gyarapodott rendesen, semmi teendő nem volt vele.

Amit a zöldes székletről olvastál, az meg jó nagy hülyeség, nem a túletetéstől zöldes a kakija, hanem a sok elsőtejtől, ami hígabb, cukrosabb. Ha ritkábban váltasz mellet, akkor eljut a zsíros hátsó tejig, és nem lesz zöldes a kakija. Mellesleg egy anyatejes babánál igazából nem probléma a zöld kaki.

2016. okt. 5. 09:19
 5/7 anonim válasza:
Szia . Igaz nekem nincs gyerekem de amikor a nővérem lánya igy volt mint a te babad akkor egy uh vizsgálat során kiderult higy refluxos... Nem mondom , hogy a te babad is de noveremnel igy volt
2016. okt. 6. 00:31
 6/7 A kérdező kommentje:

en ugy olvasom h minden bukos baba refluxos csak nem mindig igenyel kezelest..ha gyarapodik akkor nem kell kezelni, kinovi...amiket sulyosabb refluxra irnak tuneteket (horges, orron bukas, nyugtalansag, torok irritacio stb) az en lanyomnal sajnos effektive mind jelen van. viszont szemmel lathato a gyarapodasa...szoval ha refluxos is, nem tudom kezeljuk e valahogy vagy tartsak ki, szerintem csak az etetesen kellene valahogy valtoztatni, egyenesbe jonni...csak hat ez az "etesd 2 orankent keveset es utana fel orat bufiztesd.." koszi. akkor eszik mondjuk ejfelkor, utana mire evett bufizik meg elalszik fel 2 van es 2kor ujra ehet. es akkor mikor alszom?? :) raadasul van egy 2 évesem mellé aki napi 8 szopit is nehezen toleral, nem hogy napi 12ot. raadasul ha 2 orankent is eszik, nem tudom kordinalni h keveset egyen mert nem latok a mellembe hogy mennyit szivott ep mar ki. ordogi kor ez az egesz. es raadasul csak cicivel nyugszik, cumitol oklendezik, ringatast fel oranal fel szoktam adni, tehat elaltatni se tudom nagyon maskent csak cicivel.

na mindegy, holnap - azaz ma - hasi uh, remelem, ott latjak ha sulyosabb reflux

2016. okt. 6. 04:51
 7/7 A kérdező kommentje:
ma voltunk mérésen...3 hét alatt 1200 grammot hízott... ez az oka tehat a bukasnak, hogy nagyon kis moho. az ultrahangon mindent rendben talaltak
2016. okt. 6. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!