Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 6 hetes a kis fiam és 2...

6 hetes a kis fiam és 2 ciciből szopiztathatók-e egymás után?

Figyelt kérdés
menyi idő alatt termelődik a tej ,hogy neki elég legyen??
2008. okt. 2. 20:38
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Persze, sőt, fontos, hogy két ciciből szoptasd. Én az első lányomat 3 éves koráig szoptattam, a második pedig még mindig szopik (2 éves múlt). Én mindig mindkét mellből szoptattam.

A tej nagy része nem a két szoptatás között, hanem a szoptatás ALATT termelődik! Tehát nem kell attól félned, hogy nem lesz elég a következő szoptatásnál.

Meg minél többször, minél jobban kiürül a mell, annál több fog termelődni. Ha csak egy mellből szoptatsz, akkor az a tested úgy érzékeli, hogy sok a tej, és kevesebbet fog termelni.

2008. okt. 2. 21:30
 2/6 anonim ***** válasza:
Nos, ezzel kapcsolatban eltérő dolgokat olvasni. Az is igaz, amit ez előző hozzászóló írt. De ezt inkább akkor szokták javasolni, ha nem elég a tej. Ha van bőven, akkor azt mondják, hogy az tej beindulása után egy alkalommal inkább csak 1 mellből szoptass. Ennek az az oka, hogy a tej több komponensből áll. Az eleje hígabb, és inkább a szomját oltja, a vége meg zsírosabb, attól lakik jól, és attól hízik. Tehát ha váltogatod a mellet, akkor nem biztos, hogy jó lesz a kapott tej aránya.
2008. okt. 2. 21:37
 3/6 anonim ***** válasza:
Néha , haha sokszor nincs időm fejni ,baj lehet ebből???
2008. okt. 2. 22:30
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha már van elég tejed a babának, akkor lassan abba is lehet hagyni a fejést. Ha azt látod, hogy annyira csökken a tejmennyiség, hogy nem elég a babának, akkor legfeljebb újra elkezdesz fejni...
2008. okt. 2. 22:56
 5/6 A kérdező kommentje:
igen a tejem már ugy látom hogy kevés vagyis nem tudok már szopi után fejni. Csak délután szokott sírni és azt gondolom ,hogy kevés a tejem ezét szoptatnám mind a cicimből ,vagyis nem elég neki csak az 1 ből. persze ha ölbe van nem sír.
2008. okt. 3. 13:54
 6/6 A kérdező kommentje:
ja és még annyit hogy 300dkg hizot 1 héten ez jó??
2008. okt. 3. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!