Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van olyan, akinek ORVOS...

Van olyan, akinek ORVOS mondta, hogy a szoptatástól fáj a háta, és hogy el fog múlni, vagy enyhülni, ha leáll a szoptatással?

Figyelt kérdés

Számos laikus mondja nekem, hogy biztos a szoptatástól fáj, és majd ha abba hagyom, elmúlik, vagy legalábbis javul az is. Nekem nem mondtak ilyet, de érdekelne, ha tényleg így van ez, akkor orvosilag mivel indokolható?

(Egyébként emiatt nem hagynám abba a szoptatást, csak érdekel)

2010. ápr. 23. 15:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem is fájt a hátam a szoptatás alatt, az oka a rossz testtartás volt. Görnyedt volt a hátam, ahogyan a babát tartottam szopi alatt. Megoldás rá a szoptatós párna, vagy simán az egyenes háttartás.
2010. ápr. 23. 15:12
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nálam biztos nem erről van szó, főleg hogy 8 hónapos babám max. 5 percet szopizik, de inkább 2-t, aztán megy a dolgára... :o) (Igaz, naponta vagy 8-10x)
2010. ápr. 23. 15:28
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem is a rossz testtartás lehet az oka. Maga a szoptatás nem okoz hátfájást.

Szoptass fekve, az nem erőlteti meg a hátadat.

2010. ápr. 23. 15:39
 4/6 A kérdező kommentje:

Sajnos nekem már kimutatták, hogy baj van a gerincemmel, járnom kell gerinctornára és masszázsra, és úszni is kéne (bár mindez nehéz két kisgyerekkel). Inkább csak azon agyalok, hogy a szoptatás vajon rátesz-e egy lapáttal, vagy sem, de valószínűleg nem, mert tényleg kevés időt töltünk vele.

Fekve sajnos csak hajnalban hajlandó, amikor még félálomban van.

Valószínűleg a gyerekcipelés sokkal inkább közre játszik...

2010. ápr. 23. 15:44
 5/6 A kérdező kommentje:
Egyébként egyet értek veled kedves második, hogy a szoptatás nem okoz hátfájdalmat, épp ezért tettem fel a kérdést, hogy orvos mondott-e valakinek ilyet, mert nekem állandóan "ezzel jönnek" az ismerőseim.
2010. ápr. 23. 15:46
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem is inkább a gyerekcipelés ha a szopi testtartással nincs gond. Nekem pl azért fáj a hátam, mert már 5+x hónapja csak háton alszom (hasonalvós voltam a terhességem 6. hetéig). Nem merek oldalt aludni, mert eddig amikor oldalt aludtam begyulladt a mellem. Hasonalvás meg még egyenlőre álom marad... Szerintem sincs köze a szopinak a hátfájáshoz orvosilag.
2010. ápr. 23. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!