Lehet marhaság, de vigyek mellszívót a kórházba?
Császárom lesz a 38. héten. Ugye ilyenkor gondolom nincs meg az a hormonlöket, amitől beindulna a tejtermelés, sokan írják itt is, hogy több napot kellett várni, közben folyamatosan mellre tenni a kicsit. Arra gondoltam, talán meggyorsíthatnám a folyamatot, ha használnám a mellszívót is, talán hamarabb termelődne. Vagy ez baromság? :)
Mennyire tolerálják amúgy, szabad egyáltalán használni?
(elektromos, ha ez számít)
A tej beövellése amiatt történik, hogy leválik a méhlepény. Az indítja hormonokat is, szóval nagy hülyeség.
Az egyetlen különbség az, hogy a császárosok általában később tudják először mellre helyezni a babát, de ettől még ugyanúgy beindul majd a tejed.
Azért nem érdemes kifejni, mert az elején jövő előtejben olyan értékes anyagok vannak, ami kár lenne, ha nem kapná meg a babád.
Ahogy lehet, tedd mellre a babát minél többször, és menni fog az a szopi!
Egyébként meg ajánlom, hogy olvasgass utána a www.lll.hu oldalon témának, és ha kell, kérd szakértő segítségét is.
Legjobbakat Neked és a babának!
nekem simán beindult császárral is, pedig indított szülés volt, nem szabad elhatározásából döntött úgy a baba hogy kijön.
Viszont! sajnos nagyon fájt a sebem, nem találtam megfelelő pózt a szoptatáshoz, a csecsemősöknek nem volt türelmük segíteni, elvitték a babám tápszerezni. eredmény: 39 fokos láz 1,5 hétig, olyan mellgyulladásom lett....már a 2. nap kértem, hogy adjanak egy mellszívót (hiába viszem be a sajátom ha nem tudom elmosni megfelelően), de nem adtak mert ez a "bababarát, szoptatásbarát kórház"....4. nap rájuk szólt a főorvos hogy mi a francért nem adnak már nekem egy mellszívót...na akkor adtak..leszívtam, majd onnantól minden este, míg lement a lázam, és még utána is otthon, 2 hónapon keresztül napi háromszor, hogy visszajöjjön a tejem, és tudjam szoptatni a lányom. Sikerült is.
Most a második szülésemre készülök. Szintén császár. a mellszívó volt az első amit bepakoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!