Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Az egyhetes babám sebesre...

Az egyhetes babám sebesre szívta a mellbimbómat, eléggé fáj, mi segíthet rajta?

Figyelt kérdés
Sajnos szinte csak a bal mellből szopik, seb van rajta, ez remélem azért nem okoz gondot neki, de hogy lehet ápolni, segíteni, hogy gyógyuljon mihamarabb?
2008. okt. 1. 08:18
 1/6 anonim ***** válasza:
81%
Szia! igazából attól gyógyulna a leggyorsabban, ha egy picit pihentetni tudnád... De lehet kapni akár gyógyszertárban is mellbimbó-védőt, ha a babád elfogadja a szilikont, akkor tudod úgy is szoptatni, míg meggyógyulsz... (Azért szereti inkább a bal melledből a szopit, mert azon az oldaladon érzi a szívedet leginkább...:)
2008. okt. 1. 08:45
 2/6 anonim ***** válasza:
84%

Muszáj mind a két mellből szoptatnod, egyrészt hogy a balt egy kicsit kíméld másrészt hogy a tejtermelődés megfelelően beinduljon. Ha a jobbot nem kedveli akkor cselesen ugyanabban a helyzetben kell a jobb cicire tenni mint a balra ( hónaljtartás) használj párnákat.

Ha cicidet legjobb ha szabadon hagyod és egy pamut trikóban lenni csak, szopi után hagyd rászáradni a tejet és a baba nyálát így jól szellőzik és gyorsabban gyógyul. Figyelj oda hogy jó mélyen bekapja a baba a mellbimbót, és a bimbóudvarból is jókorát kapjon be mert ha csak pusztán a bimbót szopja az bizony sebes lesz. Ha jól van mellretéve akkor akármeddig is szopik nem tudja sebesre szívni.

Szoptatási tanácsadó, védőnő is segíthet, kérj segítséget mert sokáig szoptatni kimondhatatlan élmény lesz neked is és a babádnak is, ezért meg kell tanulnod. Meg kell nézni a kicsi száját belűről, szájpadlását, nyelvffékét hogy nincs-e letapadva hogy képes-e a baba a jó szopástechnikára.

Sok sikert!

2008. okt. 1. 08:48
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg a helytelen tartás szopizás miatt sebesedett ki!Ha a tej+nyál rászárítás nem válik be javaslom a garmastan kenőcsöt.Ezt előszeretettel ajánlják a védőnők is és sokaknak bevált (köztük nekem is)!Valóban segítséget kell kérned egy szakembertől esetleg ismerősödtől a helyes póz megtalálásához!Ne használj melltartóbetétet sem még ha piszkosul is fog fájni eleinte.Szellőznie kell!!Remélem némiképp segíthettem!Boldog babázást!
2008. okt. 1. 14:39
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok.Valahogyan próbáld rávenni a picurt,hogy egyenlően szopizzon mindkét ciciből!Akár egy kis tejjel bekenés,akármilyen praktika.Nekem nem volt ilyen,így nem tudom milyen praktikák jöhetnek szóba.Talán van valaki aki hasonlóan járt!De vedd rá valahogyan!
2008. okt. 1. 15:27
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én Garmastan kenőccsel kentem, amikor kisebesedett és használt. (Szopi előtt le kell mosni.)
2008. okt. 1. 16:47
 6/6 anonim ***** válasza:
55%
FLP-s First-tel fujd, elmulik 2 nap alatt:-)
2008. okt. 1. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!