Mit tegyek, hogy elfogadja a pótlást?
Lehet, hogy nincs is szüksége pótlásra.
Hány kiló most a babád és mennyivel született?
(Az hogy nem adod cumisüveggel, egyébként jó dolog!)
Egyébként hízik? Ha igen, akkor minek neki a pótlás? A babád jobban tudja, mint te, hogy mennyi kell neki. Abból semmi jó nem sül ki, ha túleteted, csak evési problémái lesznek.
Majd meglátod.
Bocsi, 70g és nem 0..
Egyébként azt ugye tudod, hogy a babák se egyformák :)) Van, amelyik 70g-mal is szépen fejlődik, a másiknak ugyanehhez 100g kell.. Csupán annyról an szó, hogy mennyit hasznosít a megevett tejből a szervezete.
első vagyok
A babád hetente átlagosan 177,7 grammot hízik, a babák átlagos heti hízása 100-150g, tehát "túlteljesít".
Felejtsd el a mérleget!
Egyébként én épp nemrég adtam közel 8 hós babámnak egy lefejt adagot, na 120-at evett csak meg, pedig volt vagy 140 az üvegben... :o)
Megnyugtatásod végett hetente egyszer mérd a babádat, és ha legalább 450 grammot hízik egy hét alatt, akkor ne aggódj, mert az a minimum, ti meg túlléptétek szépen azt is...
2 gyerekes anyuka (csak szopis, aki sosem mért... ;o)
"De én nem hiszem, hogy elég lenne egy 10 hetes babának,ha 50-70-80-akat szopik" A babád nem tápszeres. És okosabb, mint az anyukája. :-) (Már bocs.)
Igaza van az előző anyukának: felejtsd el a mérleget! A babád annyit eszik, amennyi neki kényelmes, kellemes, elég. Te se szeretnéd, ha pluszban megtömnének azután, hogy alaposan jóllaktál. Ő se szereti. nem csoda, hogy ordít. Az ordítás meg azt jezi, hogy valami nem stimmel. A pótlás neki már sok.
Az én babám még csak 4 hetes múlt, de 40-120 grammig eszik változatosan, amennyit éppen akar. Néha félóránként kéri, néha meg 5 órát is átalszik. Ha kiköpi a szájából a cumit (sajnos nem szopik, lefejt tejjel etetem), akkor nem teszem vissza neki. Elfogadom, hogy neki elég volt, tiszteletben tartom.
És egy hónap alatt hízott több, mint egy kilót!
A te babád is gyarapszik szépen, sőt, túl is teljesít. ne akard felhizlalni. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!