Szoptatás és műkönny?
szia!
én közel 10 éve használok kontaktlencsét, már volt féléves, havi, heti is. nekem csak az jött be, amit minden este kiszedsz a szemedből, reggel meg vissza, ebből is van havi, 3hós, stb. Igaz, kényelmetlen éjjel félvakon szoptatni meg pelust cserélni, de ha nagyon zavar, ott a szemüveg. Viszont a 24 órán át viselhető lencséket meg pont a kialvatlanság meg a folytonos kelés miatt nem bírta a szemem.
Műkönnyre nincs mindig szükség, csak ha már fárad a szem, pl. este, vezetéskor, sok olvasás, gép előtt ülés miatt. Én az Epivis nevűt használom, ez gyógynövényekből van, recept nélkül kapható. Terhesség alatt is és most is használom, a fiam 3 hós, csak anyatejes, kutya baja:)
Egyébként tényleg a szemcsepp is felszívódik, mert amikor terhes voltam, festéskor került a szemembe ez-az, persze jól begyulladt. A szemész írt fel cseppet, és azt mondta, hogy amikor használom, a cseppentés előtt az ujjammal nyomjam az alsó szemhéjam belső részét, és utána is kb fél percig, így nem kerül be a keringésbe. Úgyis csak helyileg kell hatnia!
Szuuuper!
Amúgy azért tudom, hogy szükségem lesz műkönnyre, mert már régebben is hordtam lencsét, és nagyon kellemetlen volt a viselése, állandó szemszárazsággal küszködtem. Megkérdezem holnap a szemészt, mert ma megjött a próbalencsém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!