Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Anyukak, akiknek nagy a...

Anyukak, akiknek nagy a kulombseg a ket melle kozott, hogyan szoptattok?

Figyelt kérdés
A bal mellemben sokkal tobb a tej mint a jobb mellemben. Pl. a bal mellembol meg szopi utan is ki tudok fejni 100ml a jobb mellembol meg csak 50ml szopi nelkul. Nem tudom mi lenne a legjobb. 3 orankent eszik a kisfiam (9 hetes). Tegyem ra mindket mellemre mindig es kezdejem a jobb mellemmel mert ha a bal-al kezdem akkor jollakik es nem kell neki a jobb vagy csinaljam felvaltva a szopizast egyszer egyik maskor masik?
2010. ápr. 16. 09:36
 1/7 anonim ***** válasza:

Én a második babámat szoptatom. Nekem is a bal mellem a "jobb" mellem:))

Az első babámmal összevissza bénáztam ezzel hogy most mikor melyikből kéne egyen hogy ne csak az első tejet kapja hanem a zsírban dús hátsót is, meg hogy ne egyen óránként- 2 óránként mert attól még jobban fájt a hasa, hogy olyan 2 hós korától a jobban szinte már alig volt tej, meg lusta is volt megdolgozni érte, mert addigra megszokta a balt, amiből egyből jött a tejci.

Ez egy ördögi kör volt, mivel amelyikből gyakrabban eszik,az egyre több tejcit tud termelni "bejáratódik" amelyikből meg nem üríti ki, az egyre kevesebbet. Így 4 hós koráig fejtem a jobb mellemet, amennyi jött belőle (30-40 ml max.) de mondjuk teljesen hiába, mert nem fogadta el a fiam lefejve. Lefagyasztva és felengedve meg úgyszintén nem kérte, szóval önthettem ki.

Most a lányomat szoptatom és MINDIG minden egyes szopinál a jobbra teszem. Ez a mellem még mindig rosszabb mint a bal, és lassabban is indul meg benne a tej, de 5 hónapja szoptatok vele tök simán.

Nagyon jó hogy most ebben is van rendesen tejcsi, mert így a fejlődési ugrásoknál se érzem azt hogy a nap végére SEMMI tejem se marad, hanem pont jól kihúzzuk.

Úgyhogy én saját tapasztalat alapján azt mondanám mindenképp minden szopinál először a rosszabb melledből egyen amig csak lehet hogy jól kiürítse azt is.

2010. ápr. 16. 09:50
 2/7 anonim ***** válasza:

Nekem pont fordítva, a jobb a "jobb":D Én is mindig arra teszem először, több tej ugyan nem lett benne, de legalább a 30-40ml-t fenn tudom tartani immár 9 hónapja:)

Az elején én is sokat kínlódtam, aztán úgy döntöttem, nem kínzom magam, kapja mindig mindkettőt, és meglátjuk. A szervezet alkalmazkodott, mindig volt elég tej. Csak mindig két mellből - és mindig a jobb dolgozott jobban:)

ҝ

2010. ápr. 16. 10:00
 3/7 anonim ***** válasza:
Én meg azt hittem, hogy nekem vannak ilyen "furcsa" melleim, hogy az e yik jobban adja a tejet, mint a másik....Anno én a többre tettem rá először (amelyikből tudtam, hogy jobban tud szívni), aztán olyan erős volt a tejleadóm, hogy addig volt hogy szivárgott a másik ....kispoharat szorítottam oda, és utána lefejtem. (de az mennyiségileg kevesebb volt)
2010. ápr. 16. 10:04
 4/7 A kérdező kommentje:
Koszonom nagyon szepen a valaszokat! Jo tudni, hogy nem vagyok egyedul. :)
2010. ápr. 16. 13:26
 5/7 anonim ***** válasza:

az első vagyok. Állitólag minden nőnek jobb az egyik melle, csak van akinek nagyobb az eltérés és feltűnő is (márhogy a tejtermelésben) van akinek meg nem annyira.

Nálunk a családban anyum és az unokatesóim is csak bal mellből tudtak szoptatni, fura nem? :)

2010. ápr. 16. 13:48
 6/7 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Nekem is a bal a jobb :-)

én sokáig váltogatva csináltam, persze mikor a ballal kezdtem, akkor már nem tudtam átteni a jobbra.

Most úgy csinálom, ha normális időközönként eszik (és nem egy órán belül kér újra), hogy mindig a rosszabbal kezdek... ha egy óra múlva kér, akkor már a balra teszem, mert akkor úgysem tud semmit kiszívni a másikból.

Nekem ezzel csak az a bajom, hogy a jobb mellemből azt a keveset is fél óra/40 perces szenvedés után szívja ki... aztán elfárad és újabb fél óra kb. amikor folytatja a másik mellemmel... így viszont majdnem másfél óra egy szoptatás, ami nekem is elég fárasztó.

Sajnos nekem sincs jobb ötletem, hogy hogyan kéne csinálni.

2010. ápr. 16. 20:35
 7/7 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat lanyok. Hat igen valoban erdekes. Nallam az a gond, hogy ha a jobbik mellemmel kezdek akkor a gyengebbik mar nem kell neki mert eleg a tejcsi sokszor csak a jobbik cicbol. Igy tobbszor en is a gyengebbre teszem eloszor. Ahhh nallunk is majdnem egy ora a szopi abban az esetben ha a gyengebbik mellemmel kezdek, mert ezzel elcicizik majdnem 40 percet es megsem lakik jol. Ha a jobbikkal kezdek akkor keszen vagyunk 20 perc alatt es legtobbszor tele a poci. Ezert is kerdeztem, hogy ti, hogyan csinaljatok.
2010. ápr. 18. 03:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!