Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 1 hónapos Babám 10-15 perc...

1 hónapos Babám 10-15 perc szopizás után idegesen rángtaja a fejét, lábait és nyög? Mitől lehet?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy a hasa fáj? Szegény nagyon tele van levegővel mindig. Vagy nincs elég tejem? Bár mindig megnézem szoptatás után és még jön a mellemből. Most kezdte csak 1 hete. Mindig megállunk ilyenkor és böfiztetem is. Aztán megint folytatjuk, de mire rákap a cicire még rángtaja a fejét és nyög és van, hogy fintorog is. Lehet meg fog jönni a menstruációm? Teljesen tanácstalan vagyok. Jól elhúzódnak így a szoptatások. Szerintem eszik eleget azért így is (100-120g napközben, reggel 140g is), de lehet, hogy már többet szeretne? Nem értem. Tapasztaltatok hasonlót?
2010. ápr. 14. 12:12
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém is nyújtotta a nyakát (persze a cicit nem engedte el...), és lábát húzogatta, és amikor látta a védőnő, azt mondta, hogy kakilnia kell, de nem akarja engedni a cicit, és nem mindig megy neki egy szerre az evés és a kakilás. Ilyenkor én egy kis időre elvettem a cicit, felraktam a pelusozóra, esetleg hasra fordítottam, és pár perc alatt tényleg durrogott a gatyesz. Aztán folytattuk a hamit, és utána tisztába raktam. Ez egy pár hétig tartott. Azóta megtanulta hogy lehet kakilni is meg enni is. Most 2 hónapos múlt, és már nem feszeng annyit cicizés közben.
2010. ápr. 14. 12:18
 2/10 anonim ***** válasza:

Kaksiznia kell. Én babám is ezt csinálja, ő szombaton lesz 6 hetes. Ilyenkor abbahagyjuk a szopit, aztán ha végzett újra visszateszem.

Nagyon nehezen kakált eddig, üvöltött szegénykém vörös fejjel. Ha nektek is van ilyen problémátok, nekem drogériában ajánlották, hogy igyam a Mira Baby vizet (nem a baba, én), naponta egy evőkanállal. Azóta nem szenved annyit, van, hogy szopi közben is sikerül neki.

Ne aggódj, a tej mennyiségével nincs baj:)

2010. ápr. 14. 12:40
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Lehet hogy nem tetszik neki hogy néhány perc után már erőteljesebben kellene szívnia hogy a tejhez jusson. Tedd át a másik melledre, abból könnyebben jön a hígabb tej, akkor nem fog "cirkuszolni":)
2010. ápr. 14. 14:28
 4/10 anonim ***** válasza:
Én nem értek egyet a másik cicire tevéssel. Ha mindig csak a híg tejet kapja, akkor nem fog olyan szépen gyarapodni. Pont az lenne a lényeg, hogy egy evésnél minél jobban kiürítse a cicit, és megkapja a leghátsó, zsíros, laktató tejcsit!
2010. ápr. 14. 15:25
 5/10 anonim ***** válasza:
10-15 perc alatt eljut a zsíros tejig, kiüríteni a melleket meg lehetetlen. én két ciciből szoptatok, 250-300 grammot hízik hetente az 5 hós fiam. nyugodtan tedd át a másik melledre is, és legközelebb azzal kezd a szoptatást. ha éhes a gyerek, enni kell neki adni!
2010. ápr. 14. 17:08
 6/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a sok jó tippet!!!
2010. ápr. 14. 19:04
 7/10 anonim ***** válasza:

Először is: tudom, hogy nem lehet teljesen kiüríteni a cicit. Nem is azt akartam mondani, hogy egy csepp se maradjon benne, hanem, hogy minél többet szívjon ki egy ciciből, hogy minél több tudjon újra termelődni.

Másodszor: nem hinném, hogy éhes, ha napközben 100-120 grammokat eszik egy ciciből. Egy 1 hós babának ez elég kell hogy legyen! Ugyan lehet, hogy csak az én babám csinálja így, de ha éhes, akkor "dolgozik"! És nem fintorog a cicin!

Harmadszor pedig: ha tényleg a hasa fáj, és kakilnia kell, akkor hiába pakolászod egyik ciciről a másikra...

Mivel a Kérdező is mondta, hogy "szegény nagyon tele van levegővel mindig", úgyhogy SZERINTEM egyértelmű, hogy poci baja van a Kicsinek!

2010. ápr. 15. 09:39
 8/10 anonim ***** válasza:
Az én babám is most volt egy hónapos és úgyanezt csinálja. Szerintem fáj a pocoja. Kajcsi előtt megszoktam tornáztatni hogy segítsek neki kakilni és bejön ;) a lábait told fel a pocijához többször is egy kis idő után már ő is segít felhúzni a lábait közben kicsi pihik és tele lesz a pelus.
2010. ápr. 15. 12:01
 9/10 anonim válasza:
ha fáj a pocija és nem tud böfizni például, akkor vegyetek INFACOL nevű szert, szopás előtt vagy utána. 30 mp, és akkora büfi jön, mint apának 3 sör után. nálunk ez vált be a legjobban, nagyon hasfájós volt a babánk. meg ne vigyétek túlzásba a tejserkentő szereket, nálunk az okozta a legtöbb hasgörcsöt a picinél
2010. ápr. 16. 21:01
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Infacolt már kapja Pici, meg is indult a pukibüfi műsor :) de sajnos a helyzet változatlan. Szoptatós teát valóban iszok (Holle bio tea), de akkor inkább azt mellőzöm ezentúl.
2010. ápr. 18. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!