Ha folyik a tej a ciciből, az azért van, mert teli van?
Jó erős a tejleadó reflexed:) Nem feltétlenül csak olyankor folyik a tej, ha teli van a melled, olyankor is pl. amikor sír a babád, vagy a megszokott etetési idő elmúlik anélkül, hogy enne:)
2010. ápr. 13. 08:35
Nekem se csak akkor folyik,ha tele van. Ha jön a tejleadó reflex,akkor elkezd csöpögni,ha elötte 1-2 órával szopott,akkor is.
2010. ápr. 13. 08:37
3/11 A kérdező kommentje:
Igazatok van, mert pár napja azt figyelgetem, hogy amikor a baba sír, elkezd csöpögni a tejci (pedig az evés ideje nincs is mindig itt).Ez a női test lenyűgöző tud lenni:)
amikor még szoptattam , viccen kívül, akkor is folyt, ha a babámra gondoltam. Nagyon "jó" volt, mert mire gondolna állandóan egy első babás anyuka?? :)) Jó erős tényleg a tejleadó reflexed neked is, ez később valószínűleg gyengébb lesz, majd eltűnik. De ez nem jelenti a tej elapadását, csupán a cicid+ a hormonrendszered "beleszokik" a dolgokba....:)
2010. ápr. 13. 08:45
...igen, és a sírásnál is.....:) Én is furcsállottam, kérdeztem is a védőnőt. Egyrészt hormonális kapcsolat van még a babák meg a mamák között elég sokáig, másrészt az ösztönös "ősanyai" idegrendszer-> sír=éhes
2010. ápr. 13. 08:48
A tejleadó reflexet az agyalapi mirigy által kiválasztott prolaktin hormon indítja be. Az agyalapi mirigy meg az agyban van. :-) Amikor csecsmősírás, a babád látványa vagy akár csak a gondolata is stimulája az agyadat, akkor "magától" beindul a tejleadó reflex.
Örülj neki, hogy így van. :-) Olvastam itt olyan anyukáról, akinek hosszú perceket, akár negyedórát is kell várni/fejni, illetve a kicsikéjének szopizni, mire a reflex beindul.
2010. ápr. 13. 11:53
Ne haragudjatok, de az utolsóról eszembe jutott egy kérdés... Lehet az, hogy az egyik mellemben működik a dolog, a másikban meg nem indul be a reflex? (abból sokkal kevesebbet tud szopizni a baba) Létezik ilyen vagy ez butaság?
2010. ápr. 13. 12:22
8/11 A kérdező kommentje:
Szerintem mindkettőbe beindul, csak az egyikbe kevesebb a tejci, nem?Nekem például a balba valamiért mindig kevesebb van...
11:53 vagyok.
A jobb mellemben sokkal több a tej, és ott azonnal beindul a tejleadó reflex. A bal mellemben ellenben kevesebb a tej valamennyivel, és ott 1-2 perces késéssel szokott beindulni a reflex, amikor elkezdem fejni.
Egyik páros szervünk sem teljesen szimmetrikus, így az is normális, ha a két mellünk különbözőképpen működik egy kicsit.
2010. ápr. 13. 13:19
Igen érdekes a női test! A baba sírására úgy reagál, hogy azonnal beindul a tejleadó reflex, lehet azért, mert azt gondolja, a baba éhes.
Nekem is kezdetben olyan erős volt a reflex, hogy szinte bármire beindult, akár a baba sírására, kár tusolás közben a meleg vízre. Mára már szinte majdnem elmúlt, ritkán szoktam érezni, de már koránt sem olyan mint régen.
2010. ápr. 13. 13:34
Kapcsolódó kérdések: