Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyi idő alatt megy át a...

Mennyi idő alatt megy át a tejbe az amit megeszek?

Figyelt kérdés
Ha tudnám,legalább megközelítőleg,(mert gondolom nem mindegy hogy milyen sűrűn szopik a baba,mert ha 2-3 óránként eszik,gyorsabban termelődik a tej előbb bejut a szervezetbe,mintha 4-5 óránként szopizna)mert van aki 4 órát ír,van aki 20 órát,melyik a hihető?így nem tudom meg mi bántja a pociját!
2010. ápr. 12. 21:07
 1/5 anonim ***** válasza:
3-4 óra körülbelül, mire átjut.
2010. ápr. 12. 21:09
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem is azt mondta a védőnő, hogy néhány óra.
2010. ápr. 12. 21:28
 3/5 anonim ***** válasza:
Én azt hallottam, hogy 12-14 óra. De én is szívesen tudnék valami biztosat.
2010. ápr. 13. 15:48
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat!Igen jó lenne ha valaki tudna biztosat,mert akkor könnyebben ki lehetne találni mi okozhatná esetleg a hasfájást a piciknek!Pl.este evett dolgok,vagy amit délelőtt eszek,nem mindegy,lehet feleslegesen vonom meg magamtól valamelyik ételt!
2010. ápr. 13. 23:02
 5/5 xStefix ***** válasza:

Konkrét időtartamot én sem tudok mondani, de alapos a gyanúm, hogy nem is lehet, minden ételfajta hatásmechanizmusa másféle. (Most örülnék, ha már végzett dietetikus lennék..)

Ha egyáltalán nem tudod, mi lehet az ok, akkor nem nagyon marad más, mint a (szükség esetén alapoktól induló) próbálkozás: pár napig kizárólag olyan ételeket egyél, amik köztudottan nagyon ritkán okoznak problémát. (A terhesség alatt gond nélkül evett ételek nem biztos, hogy most is jók lesznek, hiába ez a közfelfogás!!) Hirtelen nem tudok erre konkrét listát adni, de ha a neten rákeresel, biztosan találsz korrekt tippeket.

Ezután lassan, fokozatosan kezdd el kipróbálni a jelenleg gyanúsnak tűnő ételeket, de minden nap csakis egyfélét és kisebb mennyiségben, utána pedig tarts egy nap szünetet, hogy biztosan kijöjjön a (semleges vagy rossz) hatása. Sajnos ennél jobbat nem nagyon lehet javasolni.

(És később a hozzátápláláskor is érdemes majd körültekintően bevezetni a kritikus ételeket.)

2010. ápr. 15. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!