Bogica0616 kérdése:

Tejalergia lenne?

Figyelt kérdés
Van olyan, hogy egy pár napos baba alergias az anyatejre? Vagyis, hogy hasfajos tőle. Tobb órán keresztül vigasztalhatatlanul sir. Mar szinte velazasodik. Görcsöl a hasa, tekergeti magat. Csaszaroztak és most sem jott meg meg rendesen 10nap utan sem. Két cicibol egy etetésre 15mili jön ki összesen. Tápszer utánpótlást kap. Ezek a tünetek elmúlnak ha nem kap anyatejet. Mit tegyek? Ti mit tehetek a helyemben? Eroltessem a tejet, vagy hagyjam?
2016. jún. 13. 20:49
 1/4 anonim ***** válasza:

A tehéntejre lehet allergiás.

Nekem három gyerekem is az volt (egy még mindig), és igen, 6 hetes korában jöttünk rá, az enyém csak szopizott, hogy nekem ki kell vonnom MINDEN tejterméket az étrendemből, és MINDEN TEJSZÁRMAZÉKOT TARTALMAZÓ ételt, mert a tejfehérjére voltak allergiásak. 2-3 napon belül megszűnt a folyamatos üvöltés és hasfájás.

Így, hogy tápszert is adsz neki, persze nehezebb a helyzet, mert az teljesen tehéntej alapú, a HA-s is, csak ott egy kicsit jobban széttrancsírozták a fehérjét.

Szóval épp akkor múlna el, ha csak anyatejet kapna, feltéve hogy tejfehérje allergia okozza a bajt, mert ugye más is okozhatja...

2016. jún. 13. 20:54
 2/4 anonim ***** válasza:
Szinten ki kellett vonnom minden tejtermeket, sot, nekem a tojast es a szojat is, tejtermeknel meg a tejporos adalekanyagot is kell figyelni, elkepeszto, hogy meg sok chips-be is tesznek.
2016. jún. 13. 21:43
 3/4 anonim ***** válasza:
Ja, es emellett bejott az Emocio (probiotikum, napi 5 ml-t kapott elosztva), es a sokszor keves etetes(1-1,5 orankent), de 2-3 oraig ugyanabbol a mellbol.
2016. jún. 13. 21:45
 4/4 anonim ***** válasza:

Szoptatási tanácsadóval érdemes lehet konzultálni, de ajánlom ezt az oldalt is:

[link]

2016. jún. 13. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!