Nektek milyen mellbimbó krém vált be? Miért lett lapos?
Szülés előtt normálisan ki állt a bimbó, de most el laposodott és a pici is nehezebben tudja elkezdeni szívni.
Na meg nagyon fáj is mindig (mondjuk most kezd el igazán termelődni a tej mert érzem h egyre jobban duzzad a cici)
5 napja szültem.
Nem használtam bimbókrémet.
Az anyatej keveréke a baba nyálával a legjobb, azt kell hagyni "rászáradni" szopi után.
Érdemes megérinteni a baba állát, akkor nagyra nyitja a száját, és abban a pillanatban betolni a mellet úgy, hogy a bimbóudvart is bekapja, ne csak a bimbót!
A fájdalom az első napokban/héten még normális, mert hozzá kell edződnie a mellnek, ha viszont rossz technikával szopik a baba, akkor bedurvulhat, szóval azt mindenképpen érdemes megelőzni a fent említett módon.
Lehet azért lapult el, és tudja nehezebben bekapni, mert tejjel telítődött. Kézzel vagy géppel fejj ki egy kicsit szopi előtt, hogy felpuhuljon a melled és be tudja kapni a baba.
Nekem az anyatej meg nyál nem volt hatásos "krém". Kiszáradt és kisebesedett a mellbimbóm. Én lanolin tartalmú DM-es krémmel kentem sokáig szopik után. Ettől puha lett bimbóm, nem repedezett be. Később mikor hozzá edződött a mellem a szoptatáshoz elhagytam a krémet, már nem kellett.
Utolsó, igen valószínűleg ezért laposodott el :)
Kb meddig kellett neked használni a krémet?
( babylove volt? Ezt akartam ma venni, de nem volt 😞)
OFF a 3.-nak
Ne aggódj, szépen visszaáll a melled szülés után pár héttel. Nekem sötét és nagy lett a mellbimbóm, ráadásul körülötte kis pigmentfoltok jöttek ki. Kb. két hónapos lehetett a gyerek, mikor már szép rózsaszín volt újra, a pigmentfoltok is eltűntek, a mérete is normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!