Császármetszés után kevesebb az esély arra, hogy lesz tejem? Ha mégis lesz, mit kell csináljak? Kapok gyógyszert?
Egy barátnőm azt mondta, hogy neki egyik császárja után sem volt teje, később sem lett, csak pár ml, az meg magától elapadt.
Egy másik azt mondta, hogy ő még a szülés előtt kapott receptet, ilyen tejelapasztós gyógyszerre, de a nevét elfelejtettem.
Vagy a kórházban ezt jelezni kell (hogy nem szoptatok) és akkor tápszert kap? Hogy van ez?
Bocsi, ha hülyeséget kérdezek, de első babánk lesz, fiatal is vagyok, szóval nem igazán vagyok otthon ezekben a dolgokban.
Köszönöm előre is a segítségeteket! :)
Nem császárral szültem, de nekem a vérveszteség elvitte a tejtermelést. Az első nap néhány cseppet szopott, onnantól tápszer.
Utána a gyermekorvossal beszélgettem, ő a kolosztrum fontosságát emelte csak ki, amit gyakorlatilag a szülés utáni néhány cseppből megkap. Ha averziód is van a szoptatással kapcsolatban, azt javaslom, hogy az első nap legalább egyszer szoptasd meg, utána térj át a tápszerre.
Tápanyag szempontjából a tápszer és az anyatej között nincs igazán különbség - szintén gyermekorvosi vélemény szerint.
Ezt az egy momentumot szerintem a nőgyógyászoddal és a leendő gyerekorvossal is beszéld át. Gondolom a tejapasztó gyógyszert nem muszáj a kitolás után öt perccel bevenni, egy fél-egy nap csúszás belefér még.
nekem műtét után 4. napre lett tejem, de úgy, hogy felkeltem az ágyból és pár mp-en belül a combomra csöpögött, folyt.
13 hónapig szoptattam a kisfiamat.
Nagyon sajnálom, hogy nem fogsz, szoptatni. Beszéld át az orvossal, és biztos megtaláljátok a legjobb megoldást.
Van tejapsztó gyógyszer, hideg borogatás, illetve fontos a megfelelő fejés is. Mindig éppen csak annyit, hogy ne feszüljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!