Mit csináljak, ha nem csöpög le a kiforrázott mellszívóról és cumiról a víz?
Jó lesz így, ne aggódj... tedd konyharuhára, igen. egyébként a mikrós sterilizáló is csak sterilizál, nem fogja megszárítani az eszközöket.
Ha el akarod csomagolni a mellszívót, akkor is nyugodtan töröld el sima papírtörlővel, és kész.
nyugi! nem lesz semmi baja. Nem csíramentesíteni kell a gyereknek... a gyerek is ugyanazt a levegőt fogja szívni, mint amin a cuccok száradnak. nyugi.
Én (direkt erre a célra elkülönített) textilpeluson szárítottam ezeket a dolgokat. kifőzöd (mikrózod), kipakolod, megszárítod, elteszed. a kezedet sem fogod fertőtleníteni, csak megmosni, mielőtt hozzáérsz akár a babához, akár a mellszívóhoz, cumihoz.
és hidd el, eljön az idő, amikor már csak simán elmosogatod :o mindenféle lelkifurdalás nélkül :D
Ne komplikáld már túl! Mi lesz, ha a gyerek elejti a cumiját és a földről felvéve bekapja?
Dehogy kell újra kifőzni! Ne kövesd el azt a hibát, hogy burokban akard felnevelni a gyereket! Sokkal többet ártasz neki azzal, ha óránként mindent fertőtlenítesz! Sokkal többet betegeskednek azok a gyerekek akik steril környezetben vannak, mint azok akik nem. Ez tudományos tény. Szegény babának szüksége van a környezetében lévő dolgokra, mert különben soha nem lesz egészséges az immunrendszere. Amúgy sem tudod megóvni a levegőben szálló káros anyagoktól. Bocsi, de most lehet sértő leszek, de a jelenlegi gondolkodásoddal steril szobában akarod felnevelni a kicsit, ami nagy hiba lenne. Gondolj bele, a te anyukád sem tartott sterilen, szerintem akkoriban még nem is volt ekkora divat, és mégis itt vagy!
Mi az hogy kiforrázott?
Kifőzted? Forrásban lévő vízben legalább 5 percig főzted, vagy a meleg vizes (max 45 fokos) csap alá tartottad?
Egyáltalán nem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!