Ha 1 szer adok cumisüvegből a babámnak lefejt tejet akkor még fog szopni utánna?
az enyém ennyi idősen 80 mili körül evett (elég zsíros, sárgás tejem volt)
amúgy nem is biztos hogy annál többet le tudsz így hirtelen fejni.
és nem, nem lesz tőle cumizavaros, én 8 hetes koráig pótoltam cumisüvegből tápszerrel, még sem kavart be, 2 hónapos korától kizárólag cicis volt ismét
Nem lehet tudni.
Van olyan baba, akit egyetlen egy alkalom is bezavar, főleg, ha "lustább" szopizó egyébként. Nővérem kisfia például egyáltalán nem akart szopni. Miután cumiból is kapott, már végképp csak ordított a mellén.
Mást meg felváltva lehet etetni, meg se kottyan neki a váltás.
Érdemes ilyenkor olyan cumiból adni a tejet, aminek a "működési elve" (=ahogy szívni kell), hasonlít a mellre.
Ilyen pl.: a jó drága Medela Calma.
A mennyiség attól is függ, hány étkezés maradna ki. Most milyen gyakran eszik... mekkora..
Elözö vagyok, ha közvetlen indulàs elött fejsz nem kell hütöbe tenni egyàltalàn, ha a baba az elkövetkezö óràkban megeszi. Szobahömèrsèkleten 5 óràig tartható el, hütöben 4-5 napig, mèlyhütöben 6 hónapig.
Lehet jobb lenne (ha eddig nem fejtèl), hogy elöre kipróbà ld mennyi jön le, ès ne az utolsò pillanatban derüljön ki, hogy nem elèg. Èn kb napi egyszer fejek az esti szoptatàs utàn ès 50-100 mili között jön le 2 ciciböl 5 perc alatt, nagyon vàltozò. Az se mindegy milyen pumpàd van, èn a profi Madelàt hasznàlom, de nèmelyik pumpàval kín szenvedès az egèsz..
Mivel szobahőmérsékleten (22 fok alatt) csak ~4 óráig tartható, így ha többszöri fejésből hozod össze, mindenképpen hűtened kell.
Lefejed, be a hűtőbe.
A következő adagot is lefejed, külön beteszed a hűtőbe.
Ha lehűlt a második adag, AKKOR és csakis akkor ráöntheted az első adagra. Ha melegen öntenéd az elsőre, akkor elősegítenéd a bacik elszaporodását a már lehűlt tejben.
Így egybeönteni 24 órán belüli fejéseket lehet csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!